1000 recepten met aubergine
Gebruik zoveel mogelijk EKO-produkten 2 Middelgrote aubergines zout 1 pond tomaten 1 ui 2 eetl olijfolie 2 teentjes knoflook 1 eetl gehakte tijm vers of diepvries versgemalen zwarte peper 8 plakken mozarella 2 vleestomaten 100 gram geraspte parmezaan... bekijk recept »
200 gr. pasta (penne)zoutpeper1 kleine aubergine2 eetl. bloem3 eetl. olijfolie125 gr. feta3 dl. tomatensaus (met basilicum)60 gr. geraspte jonge kaasevt. 50-100 gr. spekblokjes (naar smaak) Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in koke... bekijk recept »
1 kleine auberginezout200 gram varkensvleesreepjes3/4 eetlepel shoarmakruiden5 eetlepels olijfolie2 grote punten Turks brood4 eetlepels knoflooksaus75 gram groene slamelange50 gram feta in blokjes50 gram olijven ( gemarineerd} Hulpmiddelen GrillpanK... bekijk recept »
2 grote aubergines4 eierenpeperzoutolijfolie Bak de aubergines in de olie aan beide kanten goudbruin. Kluts ondertussen de eieren met peper en zout. Giet het ei-mengsel over de aubergines en bak het aan beide kanten bruin. bekijk recept »
1 grote ui 3 tomaten1 courgette100 gram cashew noten1 blik perzik schijfjes125 ml creme fraiche1 rode peper2 teentjes knoflook 1 EL komijnzaad1 El koriander blaadjes 1 TL garam masala 3 TL gele masala 1 bouillonblokje en wat olie om in te bakken. Ver... bekijk recept »
1ui, 2 teentjes knoflook, 4 takjes verse koriander, 50 gr. pijnboompitten, 1/2 citroen, 8 el olijfolie, 500g rundergehakt, 2 tl zout, 1 tl zwartepeper, 3 tl milde paprika poeder, 1 tl gemalen komijn(djintan), 1 tl tijm, 1 blik tomatenblokjes 400 g, 1... bekijk recept »
VOOR DE TCHERMILA:1 tl saffraandraadjes3 teentjes knoflookgeperst1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)1 tl gemalen komijn1 rode peperzaden en lijsten verwijderdin stukjes1 ui fijngesneden1 el harissa (Marrokaanse winkel of het recept staat in mijn r... bekijk recept »
1 middelgrote aubergine150 gr kipfiletzout/peper2 eetlepels olijfolie1 blik tomaten (nettogew. 400 g)1/2 theelepel rozemarijn1/2 theelepel tijm1/2 dl. droge witte wijn100 gr. oude geraspte kaas In een braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minute... bekijk recept »
4 kleine aubergines 1 ui olijfolie verse basilicum 400 g tomaten zout bloem 250 g mozzarella geraspte Parmezaanse kaas Was de aubergines, snijd ze in ronde plakjes en laat ze uitlekken. Snipper de ui en bak deze in olijfolie met wat blaadjes verse ba... bekijk recept »
10 cannelloni300 ml besciamella150 ml tomatensaus150 gr ricotta150 gr aubergine30 gr geraspte parmezaanse kaas10 gr paneermeel1 ei4 blaadjes verse basilicumnootmuskaatolijfolie om te bakkenboter om ovenschaal mee in te vettenzout en peper Snijd de au... bekijk recept »