Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Romige Bloemkoolsoep Met Champignonlaag

1 bloemkool 150 g kastanjechampignons 3 eetlepels boter 1/2 bospaddenstoelen-bouillontablet 1 pakje roomkaas naturel (100 g) 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukjes snijden. Bloemkool i... bekijk recept »

Mexicaanse Maiskoekjes

Voor 4-6 personen:Voor de maiskoekjes:150 gram bloem 1 1/2 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel gemalen koriander 1/2 theelepel gemalen komijn 250 gram maiskorrels (uitgelekt uit blik) 1,25 dl melk 2 eierenlicht geklopt 2 eetlepels gehakte verse ... bekijk recept »

Mexicaanse Rijst

250 gr rijst / 1 rode peper fijn gesnipperd / 2 el tomaten ketchup / 1 klein 1 pers blikje kidneybeans / 2 el olie / 1 flinke ui heel klein gesnipperd / 1 el mexicaanse seasoning mix kruiden poeder van (Casa Fiesta)AH .5 teentjes knoflook klein gesni... bekijk recept »

Krabomelet

8 eieren ,100 g krabben vlees ,cayennepeper ,zout ,kerriepoeder ,4 eetlepels fijngehakt bieslook ,brood Bereidingswijze Klop de eieren los met het krabben vlees. Kruid met cayennepeperzout en kerrie. Bak tot omelet. Bestrooi met bieslook. Serveer met... bekijk recept »

Cajunsoep Met Garnalen

2 grote rode paprika's 2 el cajunkruiden 3 uitjes 2 teentjes knoflook 1 prei 100 gr champignons 1 l visbouillon (tablet) 1 blaadje laurier 150 gram garnalen 1 dl slagroom 2 tl tijm 1 el basilicum 2 el bieslook 1 eetlepel olie mespuntje ... bekijk recept »

Knoflooksaus(mager)

3 grote eetlepels magere kwark 0%vet,2 eetlepels becel dressing light,1grote teen verse knoflook,bieslook(gedroogd of vers),peterselie(gedroogd of vers) Bereidingswijze Meng de kwark en de mayonaise met een garde en klop het luchtig op.Pel de knofloo... bekijk recept »

Zalmpakketje Met Dillesaus

4 sneetjes gerookte zalm (160 g) 75 g zalmfilet 75 wijtingfilet 100 ml visbouillon 40 g magere witte kaas bieslook dille 125 ml light room of sojaroom Kook de zalm - en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Snij... bekijk recept »

Gevulde Eieren

6 eieren 2 el sandwichspread Original van Heinz wat geknipte bieslook of paprikapoeder Hulpmiddelen Spuitzak of garneerspuit Hulpmiddelen - Spuitzak of garneerspuit Voorbereiding Kook de eieren hardpel ze terwijl ze nog warm zijn. Bereidingswijze Ha... bekijk recept »

Hapje Voor De Gewone Man

24 oesters1 sjalotkaviaarchampagne-azijnbieslook Bereidingswijze Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sap en leg ze terug in de schelpen. Schik deze o... bekijk recept »

Gevulde Eieren Met Pesto

5 hardgekookte eieren 1 eetlepel mayonaise pesto peper en zout verse bieslook Bereidingswijze Pel en halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn met behulp van een vork. Doe een ruime eetlepel mayonaise erbij en roer dit door elk... bekijk recept »

Pagina 60 van 100