Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Eiersalade

Hardgekookte eierenfijngesnipperde uikerriemayonaisekoffieroomfijngesnipperde bieslook (de hoeveelheden van de ingredienten zin afhankelijk van hoeveel eiersalade je wilt maken en naar eigen smaak) Pel de hardgekookte eieren en snijd, prak ze in klei... bekijk recept »

Mosterd-kippensoep

1 ui, 250 gram kipfilet, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 potje basis voor kippensoep, 2 eetlepels grove mosterd (voor een meer pittige smaak 4 eetlepels), 1 dl slagroom, 2-3 eetlepels gesnipperde bieslook. Eventueel zoutpeper en/of madraspoeder. Verhit ... bekijk recept »

Tartaar Van Zalmhaasje Met Yoghurt-mosterdcreme En Kruiden

400 g zalmhaasjein kleine blokjes gesneden 2 el gehakte augurk 1 el gesnipperde ui 15 fijngesneden kappertjes 1 el gesnipperde bieslook 1 el gehakte peterselie 1/2 el mosterd 2 el olijfolie 1/2 el Balsamico azijn Voor de garnering: (veel) verse krui... bekijk recept »

Oostenrijk: Griesnockerlsuppe

Ca. 60 g zachte boter1 eica. 120 g grove harde tarwegrieszout(versgeraspte) nootmuskaatbeetje oliebosje bieslook1 liter runderbouillon (evt. van blokje) Roer de boter schuimig. Weeg het ei, neem dezelfde hoeveelheid boter en het dubbele gewicht aan g... bekijk recept »

Gevulde Eieren Met Ansjovismayonaise

4 hardgekookte eieren 4 ansjovisfiletjesfijngehakt 2 eetl mayonaise 1 eetl fijngehakte bieslook 1 eetl fijngehakte peterselie peper en zout Bereidingswijze Halveer de eieren en wip er de dooiers uit. Doe de dooiers in een kom en maak ze fijn met een ... bekijk recept »

Japanse Bouillon Met Garnalen

1 visbouillontablet 50 gram mihoen 3 lente-uitjes 100 gram roze garnalen 2 eetlepels sherry of droge witte wijn 1 eetlepel Japanse sojasaus 2 eetlepels fijngesneden bieslook Voorbereiding Breng een ½ liter water aan de kook. Los de visbouillont... bekijk recept »

Toast Met Eiersalade

2 sneetjes wit brood1 tomaathalvarine3 eetlepels eiersaladeenkele sprietjes bieslook. Bereidingswijze Rooster de sneetjes in een broodrooster. Snij de tomaat in paljes. Besmeer de sneetjes brood sun met halvarine en strijk de eiersalade erover uit. L... bekijk recept »

Druiven-Hamterrine.

6 blaadje(s) gelatine (wit) 2.50 deciliter(s) slagroom 125 gram kaas room (vers) 2 eetlepel(s) bieslook (vers) 100 gram ham achter 100 gram druiven (wit) peper zout gemengde kruiden - Week in een kom in ruim water de gelatine. - Ondertussen in een pa... bekijk recept »

Gepocheeerde Koolvisfilet Met Bieslooksaus

3 worteltjes 1 sjalotje 2? dlappelcide ? kruidenbouillontablet 1 pakje diepvries koolvisfilet a 400 gram 2 dl biogarde roer 2 eetlepels bloem 24 sprietjes bieslook 1 citroen Breng de appelcider met wortel, sjalot en kruidenbouillontablet aan de kook.... bekijk recept »

Kip Met Roomsaus

2 kleine haantjes - 180 gram boter - 1 dl cognac - 3 dl slagroom - 1 bosje bieslook paprikapoeder - zoutpeper Snij de haantjes in de lengte doormidden. Haal de kleine botjes weg en plet de halve haantjes licht. Smelt de boter in een pan en als ze hee... bekijk recept »

Pagina 59 van 100