Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Oudjaarrecept Aardappeltortilla Met Champions

300 g aardappels zout 150 g fijne champions 6 eieren 125 g creme fraiche 8 sprietjes bieslook 1/4 tl cayennepeper 1 el boter keukenpapier. De champions schoonvegen en in plakjes snijden. De eieren en creme fraiche in een kom doen en 4 sprietj... bekijk recept »

Pittig Gebakken Garnalen.

3 teentjes knoflookolijfolie150 gram gepelde kreeftgarnalencayennepeper1 eetlepel medium dry sherry1 eetlepel fijngeknipte bieslook. Bereidingswijze De knoflook in dunne plakjes snijden. Een scheutje olie verhitten en hierin de plakjes knoflook lich... bekijk recept »

Mexicaanse Bonensalade

1 blikje rode kidneybonen4 tomaten1 courgette200 gram gekookte sperziebonen75 gram gaar rundvlees 1 teentje knoflook5 eetlepels maisolie2 eetlepels citroensap2 eetlepels fijngeknipt bieslookpeper 2 hardgekookte eieren Hulpmiddelen Schaalmeskom Hulpm... bekijk recept »

Garnalenspiesjes Met Gembersaus

200 g gepelde kreeftgarnalen 8 satestokjes 2 theelepel citroensap tabasco 1 eetlepel olie 4 bolletjes gember (op siroop) fijngehakt 6 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Hulpmiddelen Satestokjes,grillpan Hulpmiddelen - S... bekijk recept »

Oosterse Bouillonsoep

1 pak Honig Bouillonsoep1/3 pak World Wide Noodles100 gr garnalen250 gr Oosterse groetenmix1 el fijngeknipte bieslook. 100 gr tauge. Bereidingswijze Kook de boeillonsoep volgens de algemene bereidingswijze. Voegzodra de soep kooktde Noodles (1 plak) ... bekijk recept »

Romige Eierragout Met Ui

4 eieren2 uien25 gr. boter1,5 tl kerriepoeder1 el bloem2 dl koffieroom4 takjes peterselie3 sprietjes bieslook1 tl bouillonpoeder2 el tom.pureepeper Eieren hardkoken, pellen en in vieren snijden. Uien in ringen snijden. In pan boter smelten. Ui met ke... bekijk recept »

Courgettesoep

stukje ui1 eetlepel pesto (basilicumsauspotje)1 kleine courgette2 dl (groente)bouillon (van tablet)6 sprieten bieslook Snijd het stukje ui klein. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Fruit de ui zacht in de pesto. Voeg de blokjes courgette toe m... bekijk recept »

Slasaus Met Hardgekookte Eierdooier

-3 hardgekookte eieren -1 th lepel fijne mosterd -zout en peper uit de molen -cayennepeper -2 tot 3 el citroensap of azijn -100 ml olie -1 bosje bieslook -2 el stukjes tomaat Voorbereiding -eieren pellen en de dooier eruit halen en het eiwit fijnhakk... bekijk recept »

Vegetarische Ragout

1 pakje Quorn stukjes (175 gramkoelvitrine)1 theelepel tijmzoutpeper2 stengels bleekselderij1/3 zakjes verse bieslook (` 25 gram)1 pakje Room Culinair (200 mlCampina)1.5 eetlepels Zaanse mosterd Grote stukje Quorn halveren. Tijm, zout en peper erover... bekijk recept »

Pate Met Champignons

250 gram fijngehakte champignons 2 el verse bieslook 125 gr boter 100 gr zachte roomkaas in blokjes worcestersaus Bereidingswijze Smoor de champignons in ca 3 minuten gaar in de boter. Mix het mengsel in de keukenmachine met de roomkaas bieslook ... bekijk recept »

Pagina 61 van 100