Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Krabsalade

1 pak van ong. 20 surimisticksmayonaisezout,peper,bieslook (het liefst vers,maar kan ook uit een potje) Voorbereiding De surimisticks uitpakken en elke stick in ong. 5 stukjes snijden. Bereidingswijze Maak de stukjes krab klein met een vork en doe de... bekijk recept »

Romige Eierragout Met Ui

4 eieren - 2 uien - 25 gr boter - 1 tl kerriepoeder - 1 el bloem - 2 dl koffieroom - peterselie-bieslook - 1 tl bouillonpoeder - 2 el tomatenpuree - peper. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren. Pel en snipper de uien.... bekijk recept »

Avocadosoep Met Cashewnoten

1 rijpe avocado 50 gr cashewnoten 1 uitje 1/2 l kippebouillon peper,zout 2 druppels tabasco 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 4 eetlepels slagroom Hulpmiddelen Snijplank mesje foodprocessor soeppan Hulpmiddelen - Snijplank mesje foodprocessor soepp... bekijk recept »

Donder En Hete Bliksem

4 eetlepels bloemenhoning 2 theelepels franse mosterd 2 pakjes dikke plakken schouderham 2 goudreinetten 1 pak aardappelpuree voor stamppot extra grof (a 2 zakjesMaggi) 1 pot appelcompote met stukjes appel half zakje verse bieslook Over voorverwarmen... bekijk recept »

Heldere Paddestoelenbouillon

2 ons gemengde paddestoelen6 gedroogde shii-takes2 gedroogde white fungus(Chinese toko)1 el fijngehakte gember2 blokjes groentenbouillon1 el maiskiemolie1/2 rode peper,in ringetjes1 liter water2 el sherry1 el sojasausbieslook. Voorbereiding Week de g... bekijk recept »

Jolanda'S Salade

5 a 6 eierenwater en zout om te koken mayonaise naar eigen inzicht bieslook kerrie Hulpmiddelen Een eierkoker een eetlepel een vork Hulpmiddelen - Een eierkoker een eetlepel een vork Voorbereiding Kook de eieren 1o minuten verse iets langer laat ze... bekijk recept »

Gevulde Braadworst

4 stuks braadworst1 bosje bieslook1 theelepel mosterd2 plakken kaas4 dunne plakken ontbijtspek Giet kokend water over de worsten en laat ze daarin ongeveer 5 minuten liggen. Was en hak de bieslook. Haal de worsten uit het water, laat ze goed uitdruip... bekijk recept »

Pasteibakjes Met Roerei En Zalm

12 stuks 50 gram gerookte zalm 3 eieren 3/4 dl slagroom zout en peper 12 mini-pasteibakjes 1 eetlepel boter 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Snijd de zalm in kleine stukjes. Klop de eieren los met slagroom, peper en zout. Verwarm de pasteibakjes ca. ... bekijk recept »

Toast Met Eisalade

2 sneetjes wit of bruin brood 1 tomaat halvarine 3 eetlepels eiersalade enkele sprietjes bieslook Bereidingswijze Rooster de sneetjes in een broodrooster. Snijd de tomaat in plakjes. Besmeer de sneetjes brood dun met halvarine en strijk de eiersalade... bekijk recept »

Gepocheerde Kreeft Met Eiersalade En Kruidenvinaigrette.

4 eieren 2 dl creme fraiche 2 sjalotjesfijngesneden 2 tl fijngesneden bieslook 1 tl mosterd 1 tl olijfolie zoutpeper 3 liter court bouillon of visbouillon 2 kreeften 1 krop sla 30 g kaviaar voor de vinaigrette: 1 el limoenazijn 3 el kruidenolie z... bekijk recept »

Pagina 63 van 100