Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Groente Omeletje Met Amandelen

1 sjalotje1 stukje winterwortel4 sprietjes bieslook2 eetlepels olie1/4 theelepel komijnpoeder50 gr.tauge2 eierenzoutpeper1 eetlepel ketjap manis1eetlepel geschaafde amandelen. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het sjalotje, de wortel, de... bekijk recept »

Gamba's In Knoflooksaus

500 gram gamba's met staartstukje 1/4 l. slagroom 2 el. olie(olijf) 3 teentjes knoflook(geperst) bieslook bindmiddel stokbrood Bereidingswijze Verwarm de olievoeg de geperste knoflook toe. voeg dan de gamba's toe en bak ze even aandoe dan de slagroo... bekijk recept »

Amerikaanse Spitskool

1 spitskooltjehalf pakje spekjesvier eetlepels gedroogde bieslookcajunkruidencayennepeperklein scheutje olie. Bereidingswijze Bak de spekjes in wat olievoeg de kruiden en peper toe. strooi er de bieslook door en schep goed om. dan beetje bij beetje d... bekijk recept »

Garnalenspiesjes Met Gember-tomatensaus

200 g grote gepelde garnalen 8 satestokjes 2 theelepels citroensap tabasco 1 eetlepel sla- of olijfolie 4 bolletjes gember 6 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Bereidingswijze Prik de garnalen aan de satestokjes. Meng 1 theele... bekijk recept »

Sauce Tatare

2 eieren0.25 l olijfolie1 el kappertjes3 augurken1 bosje bieslook1 tl wijnazijnzoutpeper. Bereidingswijze Eieren hard kokenlaten schrikken en pellen. Halvereneigeel eruithalen en door een zeef drukken. Olie druppelewijs toevoegenroeren tot er een cre... bekijk recept »

Zwitserse Sneetjes

12 sneetjes roggebrood1 blikje tonijn4 petit-suisses (Zwitserse roomkaasjes) sap van een halve citroen,1 mespunt zoutpeper1 mespunt paprikapoeder1 flink bosje fijn geknipte bieslook12 kappertjes. Doe de uitgelekte tonijn en de roomkaasjes in een slak... bekijk recept »

Hartige Kaastaart

5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 150 g geraspte hollandse geitenkaas boursin met peperpakje 150 g 3 eieren 250 ml slagroom 1. tl. gedroogde bieslook 2 uitgeperste tenen knoflook Hulpmiddelen Quiche vorm. Hulpmiddelen - Quiche vorm. Voorberei... bekijk recept »

Internationaal:Rijstrolletjes

250 gr thaise rijst 1 wortel 1/2 prei 1 tomaat 1 takje selderij 2 bolletjes mozzarella 4 blaadjes brickdeeg 1 eigeel 1 eetlepel gehakte bieslook Saus 8 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels balsamicoazijn 1 gehakte sjalot Kook de rijst... bekijk recept »

Eieren Deluxe

1 tomaat ? bakje roze garnalen (a 125 gram) 2 eieren 2 eetlepels Room Culinair peper en zout flinke mespunt mosterd 2 eetlepels fijngehakte bieslook 8 sprietjes bieslook klontje boter Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in stu... bekijk recept »

Knoflooksaus

Pot yoghurtmayonaise. Slagroom. Knoflook. Bieslook Suiker. Hulpmiddelen Garde,Knoflookpers,Kom,Serveerschaaltje. Hulpmiddelen - Garde,Knoflookpers,Kom,Serveerschaaltje. Bereidingswijze In de kom een aantal scheppen mayonaise doen,ligt er ook aan of ... bekijk recept »

Pagina 64 van 100