Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Haringtartaartje Met Roggebrood

2 zoute haringen 1 sjalotje 2 theelepels creme fraiche ? theelepel citroensap stukje komkommer van 5 cm. 12 roggebroodrondjes 6 sprieten bieslook uitsteekvormpje zout & peper Haringen schoonmaken en fijnhakken. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In ko... bekijk recept »

Salamihoorntjes Gevuld Met Kernhem En Monchou

100 gram kernheim75 gram monchou(op kamertemperatuur) 2 eetl. droge witte wijn (of appelsap) 2 teentje knoflook2 eetl. fijngesnipperde bieslookzout en peper16 plakjes salami. Voorbereiding Maak de Kernheim heel fijnVoeg de Monchou toe en de witte wij... bekijk recept »

Canapes Met Rookvlees

3 sneetjes wit casinobrood (korstjes moeten er eigenlijk afheb ik niet gedaan) 25 gr walnoten fijngemalen 100 ml creme fraiche 1 tl vloeibare honing zoutpeper en bieslook (bij voorkeur vers) 6 plakjes runderrookvlees Walnoten in keukenmachine zeer fi... bekijk recept »

Gevulde Rauwe Ham Met Meloen

2 ons rauwe ham1 bakje verse roomkaas naturelbieslookmeloen (geen watermeloen)peperzout Meng de verse kaas met circa 2 eetlepels in stukjes geknipte bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg in het midden van een plakje ham een flinke eetlepe... bekijk recept »

Zalmtartaar Met Rucolaolie

25 g rucolasla 200 ml olijfolie 500 g zalmhaasjes 300 g gerookte zalm 1 citroen 200 ml crème fraîche 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)fijngesneden Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen. Terwijl machine draait... bekijk recept »

Hollandse Uitsmijter

2 sneetjes meergranenbrood 1 theelepel mosterd 1/2 eetlepel bieslookfijngeknipt 15 gram zachte boter + 1 eetlepel 20 gram veldsla 1 tomaat in plakjes 2 plakken achterham 2 eieren zoutversgemalen peper 2 eetlepels geraspte kaas Bereidingstijd: 15 min... bekijk recept »

Kruidenknoflookboter

100gr zachte gezouten roomboter , Bieslook peterselie 2 teentjes knoflookzout peper Hulpmiddelen Knoflookpers Hulpmiddelen - Knoflookpers Voorbereiding Haal de boter een half uur van te voren uit de koelkast. Bereidingswijze Doe de boter in een scha... bekijk recept »

Valentijnrecept 'Ik Heb Je Lief'-salade.

1 mozzarella (het liefst &primemozzarella di bufala&prime) 2 grote tomaten extravergine olijfolie zout en peper bieslook (voor de garnering). Voorbereiding Snijd de mozzarella en de tomaten in plakken en maak er dan met een vormpje hartjes van (je ku... bekijk recept »

Gambas, Pesto, Pasta En Tomaat

Verse Gambasindien hoofdgerecht: ongeveer 12 per persoonindien voorgerecht: 5 per persoon. Verse of gedroogde pastakoksroompesto (groene)tomaten (1 per persoon)lenteuitje of bieslook,vers gemalen peper Hulpmiddelen Pannen/vergiet Hulpmiddelen - Pann... bekijk recept »

Tomaten, Gemarineerd

300 g tomaten 2 eetlepels rodewijnazijn 4 eetlepels olie 1 bosje bieslook enkele blaadjes basilicum peper en zout Voorbereiding Was de tomaten en snijd ze in schijfjes. Leg ze in een schaal die afgesloten kan worden. Bereidingswijze Meng wijnazijnoli... bekijk recept »

Pagina 66 van 100