Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Gebakken Zalmfilet In Korst

2 x diepvies zalmfilet van bijv. Lidl/Aldiontdooien en in lengte doormidden snijden 6-8 eetlepels paneermeel 4-6 eetlepels parmezaanse kaas bloem 1 ei losgeklopt olie 450 g krieltjes met schil (vaak een pakkant en klaar en voorgekookt) olijfo... bekijk recept »

Krabvlees Met Wasabimayonaise

8 krabsticks8 bieslook stengels zolang mogelijk.Waterkers (voor garnering) Voor de Wasabimayonaise:50 gram mayonaise10 gram wasabi Bereidingswijze Meng de wasabi met de mayonaise tot een gladde massa. Snijd de krabsticks doormidden en bind de twee ha... bekijk recept »

Zalmtorentjes

2 grote aardappelen klein blikje pink salmon 1 eetlepel kappertjes 10 sprietjes bieslook 2 a 3 eetlepels mayonaise citroensap 1 eetlepel room zout peper 1 tomaat wat veldsla Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en donkere vellen. voeg de mayona... bekijk recept »

Hollandse Canapes

8 ovale canapes 35 gram boter 3 hardgekookte eierdooiers 75 gram haringhom peper zout 2 haringfilets bieslook. Bereidingswijze Roer de boter zachtvoeg er een fijngemaakte eierdooier en de gepocheerde haringhom bij en maak van het geheel met beh... bekijk recept »

Kwark-tonijndip

140 gram tonijn (blikje) 200 gram magere kwark peper zout enkele druppels tabasco vers bieslook 1/2 struik bleekselderij 1 gele paprika 1 rode paprika 200 gram bloemkool. Giet de tonijn af en vermeng hem met de kwark. Klop het mensgel in een ... bekijk recept »

Gepofte Aardappel Met Hollandse Garnalen-roomkaas

150 g Hollandse garnalen 4 groteliefst al wat oudere bloemige aardappelen 50 g verse roomkaas ? dl melk peper 1 eetlepel mierikswortelpasta 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een bee... bekijk recept »

Koude Vistaart

1/2 visbouillontablet, 300 gr. kabeljauwfilet, 2 blaadjes witte gelatine, 100 gr. zoute kaaskoekjes, 25 gr. boter, 4 eetlepels Yogonaise, 25 gr. Parmezaanse kaas, 3 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 eetlepels fijngeknipte dille, zoutvers gemalen zwa... bekijk recept »

Spruitjesschotel

500 gr spruitjes600 gr geschrapte krieltjes250 gr doorregen spekblokjes4 middelgrote tomaten of 1 bakje kerstomaten1 zakje bieslook150 gr jong belegen kaas2 dl slankroom Kook de krieltjes 15 min. en voeg de spruitjes na 8 min. toe, zodat deze nog 7 ... bekijk recept »

Aardappel-komkommer Salade

1 Kg vastkokende aardappelen 1 ui 1/2 groente bouilonblokje 4 eetlepels witte wijnazijn zout en peper suiker 1 komkommer 100 gr crème fraiche 150 gr zure room 1 bosje bieslook Pel en snipper de ui. Voeg 125 ml water toe en het bouillonblokje en... bekijk recept »

OESTERZWAMMEN MET KNOFLOOKBOTER / TOAST

500 gr. oesterzwammen 4 eetlepels boter 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 teentjes knoflook citroensap zout versgemalen peper Bereidingswijze Leg de schoongemaakte oesterzwammen in een beboterde vuurvaste s... bekijk recept »

Pagina 68 van 100