Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Croque madame

2 sneetjes brood 1 plak kaas 1 plak ham 1 mosterd 1 ei 3 sprieten bieslook Serveer eens in reepjes gesneden kaas en stengels bleekselderij met een dipsaus van crème fraîche met daarin geknipt bieslook, op smaak gebracht met peper, zout en een scheutj... bekijk recept »

Bagel met verse kaas en gerookte zalm

25 gm verse bieslook 4 eetlepel(s) verse kaas light, 6% vet 40 gm waterkers of veldsla 4 bagels 200 gm gerookte zalm Bereidingswijze: Knip de bieslook fijn. Vermeng de verse kaas met de bieslook. Was de waterkers. Snij de bagels open. Besmeer de onde... bekijk recept »

Aardappel-knoflooksalade

1 zakje aardappelgolfjes (celavita,; 450 g) 1/2 bosje peterselie 10 sprietjes bieslook 2 tenen knoflook 5 eetlepels mayonaise 1 eetlepel melk 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 1/2 rode paprika 1 paar blaadjes lollo biondo- sla Kook de aardappelgolfje... bekijk recept »

Kip-kerriesoep met prei

300 gm kipfilet 500 gm prei 1 bieslook 1 flesje maggi basis voor kippensoep 1 eetlepel(s) kerriepoeder 1 zakje maggi soepenbinder 2 eetlepel(s) gesnipperde bieslook ca. 25 minuten Snijd de kip in kleine blokjes en de schoongemaakte prei in dunne ring... bekijk recept »

Mosterd-kippensoep

250 gm kipfilet 1 eetlepel(s) zonnebloemolie 1 flesje maggi basis voor kippensoep 2 eetlepel(s) grove mosterd 1 deciliter slagroom 3 eetlepel(s) gesnipperde bieslook ca. 25 minuten Bereiding: Snipperde schoongemaakte ui fijn en snijd de kip in blokje... bekijk recept »

Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise

200 gm hollandse garnalen 4 tomaten 8 eetlepel(s) mayonaise 1 1/2 theelepel(s) grove mosterd 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook 1 slaolie 4 blaadjes sla Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze,... bekijk recept »

Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise

200 gm hollandse garnalen 4 tomaten 8 eetlepel(s) mayonaise 1 1/2 theelepel(s) grove mosterd 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook 1 slaolie 4 blaadjes sla Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze,... bekijk recept »

Asperges met ham en eiersaus

600-700 gr witte asperges 2 eidooiers 5 eetlepels droge witte wijn zout, peper nootmuskaat 300 gr Gandaham bieslook 10 kerstomaatjes Kook de asperges in ruim water in ± 20 minuten gaar. Giet ze af, leg ze op een schaal en houd ze onder alumin... bekijk recept »

Colcannon

1 kg bloemige aardappelen 750 gr savooiekool 2 middelgrote uien 2 eetlepels reuzel zout, versgemalen zwarte peper 3/8 liter vleesbouillon 2 dl room 50 gr boter 200 gr rookspek zonder zwoerd, in plakken 30 gr verse bieslook Kook de aardappelen gaar. ... bekijk recept »

Gevulde kipfilet met rode paprikasaus

4 enkele kipfilets 80 gram verse roomkaas met kruiden en knoflook (Boursin) 1/2 gele paprika, heel fijn gesnipperd 3 el fijngeknipt bieslook peper zout 1 kleine ui, gesnipperd 1 rode paprika, in stukjes boter 20 gram bloem 1 1/2 dl kippenbouillon (va... bekijk recept »

Pagina 69 van 100