Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Witlof Met Geitenkaassaus

6 (kleine) witlof 1 runderbouillontablet 1,5 eetlepel boter 3 eetlepels oranje marmelade 8 sprietjes bieslook 0,5 dl. slagroom 50 gram (zachte) geitenkaas zoutpeper allesbinder - Witlof wassen en in lengte doorsnijden, kernen verwijderen. - Het bouil... bekijk recept »

Witlof Op Z'n Francy's

6 kleine witlofjes1 runderbouillontablet1? eetl. boter3 eetl. oranje marmelade8 sprietjes bieslook? dl. slagroom50 gr. zachte geitenkaaszout en peper3 eetl allesbinder. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de marmelade en de witlof toe en bak op ee... bekijk recept »

Hazenrugfilet Met Mosterdsaus

4 ons hazenrugfilet / zout / peper / 40 gram boter / 1 sjalotjefijngesneden / 1 eetlepel grove mosterd dl slagroom / 3 eetlepels fijngesneden bieslook Bereidingswijze Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper en bak ze in ongeveer 4 minuten rondom... bekijk recept »

Asperges Met Hollandse Garnalen

200 gr gepelde grijze Noordzeegarnalen asperges 2 dikke pp. 3 a 4 dunne pp. 4 eieren 100 gr boter fijngehakte peterselie bieslook muskaatnootpeper en zout Voorbereiding Asperges en eieren kokengroenten hakken. Bereidingswijze De asperges knappe... bekijk recept »

Sandwiches

12 sneetjes licht roggebrood 1 blikje tonijn 4 Zwitserse roomkaasjes(petit-suisse)sap van een halve citroen 1 mespuntje zoutsnufje peper1 mespuntje paprikapoeder 24 sprietjes bieslook 12 kappertjes. Doe de uitgelekte tonijn en de roomkaasjes in een s... bekijk recept »

Kaukasische Lamsspitjes

750 gr. lamsbout 1 citroen 2 eetl. olie 1 ui 1 teentje knoflook zout zwarte peper uit de molen 8 kleine uien 2 eetl. olie 8 tomaten bieslook De 8 kleine uien schillen en in vieren verdelen. Het vlees op een zeef of vergiet laten uitlekken; ... bekijk recept »

~kaukasische Lamspitjes~

750 gram lamsbout (ik neem zelf altijd varkensfricandeau).1 citroen.olie.1 dikke ui en 8 kleine uien.1 teentje knoflook.zout en zwarte peper uit de molen.8 tomaten. bieslook (vers) De 8 kleine uien schillen en vierendelen. Het vlees op een zeef of ve... bekijk recept »

Russische Slasaus.

1/4 rode paprika 1/4 groene paprika 1 bosje bieslook 2 el. ingelegde rode bietjes (uit een potje) 1 augurk 4 el. mayonaise 2 el. koffieroom (10%) 1 afgestreken tl. milde paprikapoeder 2 scheutjes tabasco 2 scheutjes grenadine 2 el. imitatie... bekijk recept »

Gamba's In Kokos

16 rauweongepelde gamba's 2 teentjes knoflook 1 el citroen- of limoensap 4 el gedroogde kokos 2 el verse bieslook 1,5 dl melk 2 eieren peper en zout olie om te frituren partjes citroen of limoen gehakte peterselie. Schep in een schaal de ge... bekijk recept »

Zalm Bieslookrol Geweldig Als Een Voorgerecht

250 g zachte roomkaasplm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelektvel en graten verwijderdklein gemaakt)2 el zure room1 el citroensap3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes1 tl versgemalen zwarte peper40 g pecannoten (fijngehakt)80 g verse bieslook (fijng... bekijk recept »

Pagina 67 van 100