Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Eieren In Een Mosterd-yoghurtsausje

8 eieren1? deciliter yoghurt1 deciliter slagroom2 eetlepels mosterd gemengd met mayonaisezout en peper? theelepel suiker3 bosjes bieslook Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Roer de yoghurt en de slagroom tot een glad meng... bekijk recept »

Scampi'S In Knoflook Olie

3 teentjes knoflookvoor een tussengerecht 10 scampi's (groot)ongeveer 1 dl olijfolie, 1 dl ricardzout en peperbislook en peterselie gehakt. Voorbereiding Knoflook schoonmakenpeterselie hakken en bieslook snijden. Bereidingswijze Scampi's in de schil ... bekijk recept »

Italie: Paddestoelensoep

Plm. 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons2 vleestomaten2 stengels bleekselderij1 el verse tijm (of 1 tl gedroogde)1 bosje bieslook50 g versgeraspte parmezaanse kaas8 sneetjes stokbrood1 ui1 teentje knoflook1 l krachtige warme vleesbouillon4... bekijk recept »

Volkorenbroodjes Met Eiersalade

4 bruine broodjes2 el mosterd4 hardgekookte eieren1 el magere yoghurtdressing2 el demi créme fraïcheversgemalen peperzoutmespuntje kerriepoeder2 el gehakte bieslooksla om te garneren. Bereidingswijze Halveer de broodjes en besmeer ze licht ... bekijk recept »

Asperge-kipcocktail

1 potje witte asperges (315 ml) 8 blaadjes kropsla 1 schaaltje kipfilet fumé (ca. 150 g) 1/2 zakje verse bieslook (à 25 g) 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels volle yoghurt 1 theelepel kerriepoeder 1/2 eetlepel sherry Asperges laten ... bekijk recept »

Kaas-Paprikadip

200 gr smeerkaas 60 gr boter 2 eetlepels gehakte peterselie 2 eetlepels gehakte bieslook 1/2 eetlepel melk of room peperzout 2-3 theelepels paprikapoeder Voor de garnering: Gehakte bieslook een fijngesneden uitje of peterselie Maak een mengsel van de... bekijk recept »

Leberknodelsuppe ( Runderbouillon Met Leverballetjes )

1 klein stokbrood van eem dag oud1/4 ltr melk250 gr runderlever1 ui1 eetl boter1 eizoutzwarte peper1 theel gedroogde oregano2-3 eetl paneermeel1 ltr water2 vleesbouillonrabletten1/2 bosje bieslook of diepvries bieslook 1 ltr water met wat zout aan de... bekijk recept »

Kruidenmayonaise

2 eierdooiers1 eetlepel citroensap2,5 dl olijfolie1 eetlepel fijngehakte bieslook1 eetlepel fijngehakte peterselieklein beetje versgemalen zwarte peper1 eetlepel water Bereidingswijze Eierdooierscitroensap goed door elkaar mengen. In een dun straaltj... bekijk recept »

Pasta Met Gerookte Zalm Met Zongedroogde Tomaatjes

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas zongedroogde tomaatjes Snijd de gerookte zalm en d... bekijk recept »

Asperges Met Mosterd

1 kg asperges 50 gr boter 30 gr bloem 2 dl slagroom 2 el mosterd 3 eierenhardgekookt kervelbieslook zoutpeper Was kervel en bieslook en hak ze fijn. Schil de asperges zeer zorgvuldig en snijd het achterste stukje eraf. Kook de asperges gaar. S... bekijk recept »

Pagina 57 van 100