Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Broodje Warme Zuurkool Met Uiengehakt En Chilisaus

15 g boter 200 g zuurkool 1/2 dl vers geperst sinaasappelsap 8 gedroogde pruimenzonder pit 4 maisbollen 8 plakken uiengehaktsnijvleeswaar 6 el zoete chilisaus 2 el fijngeknipt bieslook Bereidingswijze Verhit de boter in een pan en voeg de zuurkool t... bekijk recept »

Krielaardappeltjes Met Knoflook Uit De Oven

4 gepelde teentjes knoflook 1 zakje krielaardappeltjes in de schil (? 500 g) 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 2 eetlepels (olijf)olie zoutpeper bakpapier Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200?C of gasov... bekijk recept »

Aardappelblokjes Uit De Oven.

Olie om ovenschaal in te vetten,2 takjes rozemarijn,1 kg vastkokende aardapelen,250 gram spekblokjes,2 teentjes knoflookgesnippert,4 eetlepels olijfolie traditioeelpeperca. 1 eetlepel fijngehakte bieslook. Hulpmiddelen Ovenovenschaal Hulpmiddelen - ... bekijk recept »

Hongaarse Sperzieboontjes

750 gram haricots verts - bieslook - 1 potje yoghurt - 3 eetlepels slagroom - paprikapoeder - 150 gram gekookte ham - zoutpeper Was en hak wat bieslook fijn. Maak de haricots verts schoon en haal er de topjes vanaf. Breng een grote pan met water aan ... bekijk recept »

Hongaarse Sperzieboontjes

750 gram haricots verts bieslook 1 potje yoghurt 3 eetlepels slagroom paprikapoeder 150 gram gekookte ham zout peper Was en hak wat bieslook fijn. Maak de haricots verts schoon en haal er de topjes vanaf. Breng een grote pan met water aan de ko... bekijk recept »

Gehakt Knoflook Ovenschotel Met Aardappeltjes

750 gr. aardappelen 400 gr. gehakt 3 bosjes bieslook 6 teentjes knoflook zout en peper 375 ml melk 2 eieren 100 gr. geraspte belegen kaas boter of olie voor de schaal in te vetten Schil de aardappelen, was ze en rasp met een grove rasp in ee... bekijk recept »

Tagliatelle Verde Met Asperge En Een Garnalen-roomsaus

500 gram asperges150 gram groene tagliatelle2 eetlepels olie2 sjalotjes gesnipperd2 eetlepels bloem? bekertje creme fraiche (125 ml)150 gram grote garnalen5 gram bieslookpeper en zout. Asperges schoonmaken, koken volgens basisrecept en het kookvocht ... bekijk recept »

Geschnetzeltes

500 gr ongepaneerde varkensschnitzels 250 gr champignons peper zout fijngeknipte (verse) bieslook 50 gr boter 125 ml slagroom 3 el bloem 1 beker melk of 2 zakjes roomsaus Smelt de boter op laag vuur, en voeg 2 a 3 eetlepels bloem toe. Roer to... bekijk recept »

Hongaarse Salade

250 g witte kool - 2 rode paprika's - 3,5 dl groentebouillon - 2 el scherpe mosterd - 4 el witte wijnazijn - 3 el olijfolie - 2 thl paprikapoeder - 1 bosje bieslook - 150 g salami - 250 g penne - wat room - zwarte peper 1. Was de groeten. Rasp de wi... bekijk recept »

Lauwwarme Sperziebonensalade

250 g sperziebonen3 tomaten150 g gorgonzola1 theelepel azijnpaar sprietjes bieslook Voorbereiding Maak de sperzieboontjes schoonsnijd ze in drie delen en kook ze beetgaar. Snijd de tomaten in stukken. Laat de boontjes een beetje afkoelen (maar niet h... bekijk recept »

Pagina 55 van 100