Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Snelle Uiensoep

4 middelgrote uien. 4 eetl.fijngesn.bieslook. Hulpmiddelen 1 potje basis voor uiensoep. Hulpmiddelen - 1 potje basis voor uiensoep. Voorbereiding Snij de uien fijn in een keukenmachine en bak ze aan in een koekepan tot ze lichtbruin van kleur zijn. ... bekijk recept »

Gevulde eierdopjes

6 gekookte zoetwater reuzengarnalen6 gekookte langoustinestaarten100 g gepelde Noordzeegarnalen2 eetlepels zalmeitjes10 eieren1 dl melk50 g boter2 eetlepels gehakte bieslookpeper en zout[color=blue:63e5116389]**voor de garnituur:[/color:63e5116389]ge... bekijk recept »

Bieslookroomsaus

5 cl. slagroom 1 Citroen 1 Tomaat 50 gr. bieslook TabascoBereidingswijze Slagroom opkloppen en koud zetten De tomaat ontvellen, het zaad verwijderen en in zeer kleine blokjes snijden. De citroenschil raspen en de verkregen rasp even blancheren, koud... bekijk recept »

Kruidige Groentenomelet

2 uien2 teentjes knoflook100 gram katenspek6 eieren2 eetlepels melkzoutpeper4 eetlepels olijfolieca 750 gram minikrieltjes (bijvoorbeeld van Celavita)15 sprietjes bieslook300 gram fijne soepgroenten2 theelepels provencaalse kruidengeraspte oude kaas.... bekijk recept »

haringsalade met groentereepjes

100 gr wortels 1 rode paprika 100 gr peultjes 1 dunne prei 4 haringen zakje bieslook 2 dl droge witte wijn 2 el griekse yoghurt 2 el mayonaise zout en versgemalen peper naar eigen smaak De groente schoonmaken. De prei en paprika en worteltjes in dunn... bekijk recept »

Tajine

3 grote uien2 paprika's8 middelgrote aardappelen4 grote tomaten300 g lamsvlees (niet te vet)4 soeplepels olie1 soeplepelvetstof1/2 koffielepel kerrie1/2 koffielepel paprikaeen snuifje tijmeen snuifje basilicumeen snuifje karwijzaadeen soeplepel gehak... bekijk recept »

Acquacotta

250 g eekhoorntjesbrood of bruine champignons 2 vleestomaten 2 stengels bleekselderij 1 el verse tijm 1 bosje bieslook 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas 8 sneejtes stokbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1 l krachtige warme vleesbouillon 4 el olijfolie zo... bekijk recept »

Italiaanse Asperges

500 gram asperges250 gr. rucola8 plakken parma- of seranohamtruffeloliegrof gesnipperde parmesan.Verse bieslook. Voorbereiding Schil en was de asperges. Kook ze 15 minuten met een schepje suiker,zout en een klontje boter. Laat ze nog 10 minuten nagar... bekijk recept »

Rijst Met Boursin

Rijst500 gram kipfiletblik champignonnensoeppotje champignons of versegrote verpakking boursin met kruidenbieslookevt. ketjap Hulpmiddelen Pan voor rijstkoekenpan Hulpmiddelen - Pan voor rijstkoekenpan Voorbereiding Bij verse champignonsdeze schoonm... bekijk recept »

Gemarineerde Biefstukjes In Port * *

2 eetlepels port 2 eetlepels Teriyakimarinade of sojasaus 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 eetlepel olie 4 haasbiefstukjes (? 150 gr per biefstuk) 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook Voorbereiding Maak een dag tevoren een marinade van de portde Teri... bekijk recept »

Pagina 54 van 100