Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Fer’s gerookte forellensoep

Voor 4 personen: 4 gerookte forellen 1,7 liter water 1 dikke ui, 1 prei, 1 wortel 3 teentjes knoflook ¼ knolselder laurier, kruidnagel, steranijsje 50 gram bloem 50 gram boter 200 gram room bosje bieslook, peper en zoutTrek van de vellen en de graten... bekijk recept »

Kabeljauwsoep met look

Voor 4 personen: 1 bosje bieslook 2 blokjes gevogeltebouillon 1 1/2 l water 500 grkabeljauwfilet 10 cl olijfolie 60 gr rauwe ham 30 gr brood 1 el paprika peper en zout 10 cl room 1 kleine tomaat 1 dikke teen knoflookSchil de look, hak fijn en laat fr... bekijk recept »

Kalkoengebraad met saus uit Antibes

1 citroen 1 teentje look olijfolie 6 takjes peterselie 6 takjes bieslook 1 kalkoenfiletgebraad 2 blikken gepelde tomaten in stukjesKruid het kalkoengebraad en laat het ongeveer 1 uur bakken in de op 180°C voorverwarmde oven. Verhit in een steelpannet... bekijk recept »

Roulade van Ganda ham met witloof

Voor 4 personen: 8 schijfjes Ganda ham 2 witloofstronkjes 1 jonagold 2 greepjes veldsla 2 el mayonaise 1 el graanmosterd half botje bieslook 4 el Vandemoortele hazelnootolie 4 el Vitelma finesse 4 el balsamicoazijn Honing mosterd kruidenSnijd witloof... bekijk recept »

Snelle aardappelsalade

Nodig: 75 gr aardappels 1 klein bosje bieslook 6 takjes peterselie 1 kleine ui 0.5 fles Calvé sladressing komkommer peper en zoutBorstel de aardappels schoon onder de stromende kraan. Kook ze in ruim kokend water gaar. Hak intussen de bieslook en pet... bekijk recept »

Snelle rauwkostsalade

5 stengels bleekselderij 1 appel 1 schaal wortel-komkommer rauwkost (250 g) 1/2 bak witte kool rauwkostsalade à 450 g 50 g gepelde walnoten, grof gehakt 75 g magere spekreepjes versgemalen peper, zout 6 el fijngeknipt bieslook- Maak de bleekselderij ... bekijk recept »

Tartaar van gerookte vis

2 makreelfilets 2 gerookte-zalmfilets 2 citroenen 1 boeket bieslook 2 potjes yoghurt met schapenmelk Peper en zoutVersnijd de vier visfilets. Doe er wat citroensap bij en meng alles goed dooreen. Zet het gerecht op een koele plaats. Hak al het bieslo... bekijk recept »

Zalmpakketje met dillesaus

4 sneetjes gerookte zalm (160 gr)75 gr zalmfilet75 gr wijtingfilet100 ml visbouillon40 gr magere witte kaasbieslook, dille125 ml roompeper- Kook de zalm- en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar, laat ze vervolgens afkoelen. - Snijd de gekoo... bekijk recept »

Meloen met garnalen en gedroogde ham

1 kleine krulsla - 1 meloen - 4 sneetjes gedroogde ham - 200 g garnalen - 2 dl muskaatwijn - 2 soeplepels room - 1 soeplepel gehakte bieslook - sap van 1/2 citroen - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 20 min Snijd de meloen in twee en haal de... bekijk recept »

Gebakken scampi's met rammenas en zure room

12 middelgrote scampi's of langoustinesboterpeper en zout4 el fijngehakt bieslook4 el mayonaise3 el zure room1 kleine rammenas- Pel de scampi's of langoustines en bak ze net gaar in ruime boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met 2 el fijngehakt... bekijk recept »

Pagina 52 van 100