Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Garnalentaartje

4 plakjes roomboter bladerdeeg15 gram verse bieslook1 ei100 ml. creme fraiche50 gram geraspte jonge kaas125 gram roze garnalenboter om in te vetten Laat het bladerdeeg volgens aanwijzing ontdooien. Knip de bieslook fijn. Klop het ei los met de creme ... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Kruidenkaasstengels

2 plakjes diepvries bladerdeeg2 eetlepels geraspte Parrano kaastarwebloem om uit te rollen1 ei2 theelepels kerriepoedervers gemalen peperzeezout2 zakken mosterdsoep e 570 ml2 eetlepels bieslook Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop het ei los. Knip de ... bekijk recept »

Groene Risotto

1 Kruidenbouillontablet 20 Sprietjes bieslook 3 Takjes basilicum 2 Takjes peterselie 30 g Boter 200 g Risottorijst 100 g Diepvries tuinerwtjes 2 El pesto 50 g Oude kaas aan een stuk Los het bouillontablet op in 6 dl water. Was de bieslook en knip hem... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 el. boter -1 el. olijfolie -1 bakje champignons -1 el. geknipte bieslook -1 tl. geknipte peterselie -2 teentjes knoflook -4 el. citroensap -peper en zout Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Smelt de boter en olijfolie ... bekijk recept »

Slaatje Van Warme Geitenkaas Met Acaciahoning

Kleine verse of zachte geitenkaasjes Krentenbrood Gemengde saladesoorten (krulslaeikenbladrode sla) (gerookte spekkan weg gelaten worden) dennezaadjes / pijnboompitjes bieslook acaciahoning: 1,5 dl acaciahoning 1 dl sherryazijn 1dl arachideolie 2 dl ... bekijk recept »

Garnalentaartje (4 Personen)

 4 plakjes roomboterbladerdeeg  ? zakje verse bieslook (25 gram)  1 ei  100 ml creme fraiche  50 gram gemalen jonge kaas  125 gram roze garnalen  boter of margarine om in te vetten  4 kleine qui... bekijk recept »

Pannekoekenbeursjes

Beslag: 75 g. zelfrijzende bloem 1 ei 1/4l. melk 1 eetl bieslook een snuifje zout boter om te bakken VULLING: 250g. champignons 1 kleine prei 1 teentje knoflook 2 eetl. room provencaalse kruiden olie zout en peper 8 lange sprieten bieslook of repen p... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper en zout Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes ... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper en zout Voorbereiding Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes Be... bekijk recept »

Mosterdsoep

2 kippebouillontabletten 1 l water 40 gr boter 40 gr bloem 2 eetl mosterd (dyon als je van pittig houdt) 2 eierdooiers 200ml slagroom bieslook Hulpmiddelen Stoomoven Hulpmiddelen - Stoomoven Bereidingswijze 1 liter kippenbouillon maken van water en ... bekijk recept »

Pagina 50 van 100