Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Risotto Met Specerijen

200 gram risottorijst 2 dl droge witte wijn 3 dl groentebouillon 1 el gehakte bieslook 2 el gehakte peterselie 4 el slagroom 2 gram nootmuskaat 2 gram peper 2 gram zwarte peper 2 gram korianderzaad 4 gram jeneverbessen Bereidingswijze Bak de risttori... bekijk recept »

Geitenkaas Met Honing

1 stokbrood 1 geitenkaasje honing (eventueel pijnboompitjes en/of bieslook) Voorbereiding Verwarm de oven voor en snijd het stokbrood in plakjes Bereidingswijze Leg 2 a 3 dunne reepjes geitenkaas op je stokbroodjeklein beetje honing eropde oven in om... bekijk recept »

Uiensoep

50 gr. boter of margarine 4 uiengesnipperd zout versgemalen zwarte peper 2 vleesbouillontabletten 5 takjes peterselie 10 sprietjes bieslook Bereidingswijze In een pan boter verhitten. Gesnipperde uien ongeveer 10 minuten zachtjes fruiten. Zout en pep... bekijk recept »

Hartige Wentelteefjes

1 ei? l melkrasp van 1 citroenschil8 sneetjes oud brood50 g geraspte oude kaas2 el Provencaalse kruiden1 el bieslookzoutpepernootmuskaatboter Klop in een ondiepe schaal het ei los met de melk, het citroenrasp, de kaas, de Provencaalse kruiden, de bie... bekijk recept »

Tomatentaartjes Met Hollandse Garnalen

200 g Hollandse garnalen (roze garnalen of rivierkreeftstaartjes kan ook) -6 sneetjes bruin brood -2 el olijfolie -2 eieren -1 bakje kerstomaatjes (250 g) -4 el slagroom -100 g geraspte gruyere of belegen kaas -2 el fijngeknipte bieslook (vers... bekijk recept »

Tomatentaartjes Met Hollandse Garnalen

200 g Hollandse garnalen (roze garnalen of rivierkreeftstaartjes kan ook) -6 sneetjes bruin brood -2 el olijfolie -2 eieren -1 bakje kerstomaatjes (250 g) -4 el slagroom -100 g geraspte gruyere of belegen kaas -2 el fijngeknipte bieslook (vers... bekijk recept »

Garnalentaartje

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries pak à 450 g) 1/2 zakje verse bieslook (à 25 g) 1 ei (M) 100 ml crème fraîche (bekertje à 125 ml) 50 g gemalen jonge kaas (zakje à 150 g) 1 bakje roze garnalen (125 g) b... bekijk recept »

GARNALEN TAARTJES

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 1/2 bosje verse bieslook 1 ei 100 ml creme fraiche 50 g gemalen licht belegen kaas 200 gr gepelde garnalen boterom in te vetten 4 lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm Bieslook fijn knippen. Ei loskl... bekijk recept »

Garnalentaartje

? 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries pak a 450 g) ? 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) ? 1 ei (M) ? 100 ml creme fraiche (bekertje a 125 ml) ? 50 g gemalen jonge kaas (zakje a 150 g) ? 1 bakje roze garnalen (125 g) ? boter of margarine om ... bekijk recept »

Garnalentaartje

4 plakjes roomboter bladerdeeg15 gram verse bieslook1 ei100 ml. creme fraiche50 gram geraspte jonge kaas125 gram garnalenzout en peperboter om in te vetten Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzing. Knip de bieslook fijn. Klop het ei los me... bekijk recept »

Pagina 49 van 100