Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Provencaalse Champignons

2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper zout Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes Sm... bekijk recept »

Romige Paddestoelensoep

250 g gemengde paddestoelenin plakjes2 el voter of margarine1 flesje Maggi Basis voor Champignonsoep1-2 tl citroensap1 el fijgesneden bieslook Bereidingswijze Bak de paddestoelen in de boter in 4-5 minuten lichtbruin. Voeg de inhoud van het flesje ba... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper en zout Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes ... bekijk recept »

Mosterdsoep

30 gr. margarine 30 gr. bloem 1 liter bouillon 80 gr. grove mosterd 2 eetl. koffiemelk 1 eetl. bieslook zoet en peper. Bereidingswijze Maak eerst een roux door margarine te smelten in een keer de bloem erdoor en langzaam scheutje voor scheutje de bou... bekijk recept »

Pompoensoep

1.5 kg pompoen200 gr uien1 el boter1 takje tijm2 blokjes kippenbouillon1.5 ltr heet water20 gr bieslook20 gr peterseliepeper Bereidingswijze De uien op middelgroot vuurin een grote pan gedurende 5 min in de boter laten sudderende tijm erbij doen. De ... bekijk recept »

Heldere Uiensoep

500 gr uien 1 liter water 100 gr oude kaas 1/5 stokbrood 20 gr boter 50 gr tomatenpuree zoutpeperpeterselie en bieslook Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan. Voeg de tomatenpur... bekijk recept »

Quiche met asperges

Voor 6 personen: 250 gram kruimeldeeg, 1 bos asperges, verse bieslook. 4 eieren. 50 gram parmezaanse kaas. 125 gram light room. peper en een klein beetje zoutPel de asperges en laat ze samengebundeld 15 minuten koken in lichtjes gezouten water. Laat ... bekijk recept »

Gevulde aardappel

4 dikke aardappelen (bintjes) 40 g boter 6 eetlepels room 180 g geraspte kaas 1 sjalot 50 g fijngehakte bieslook Zout, peper Nootmuskaat ZeezoutKook de aardappelen gedurende 20 minuten en laat ze afkoelen. Bak de fijngesneden sjalot samen met de bies... bekijk recept »

Aspergesoep met tongreepjes

1 aardappel1 ajuin1 prei2 liter kippenbouillon of visbouillon2 botten witte asperges4 eetlepels geklopte room2 schijfjes Gandaham8 tongfilets2 eetlepels gehakte bieslookbakken en bradenbieslook2 groene asperges- Stoof de aardappel, prei en ajuin aan ... bekijk recept »

Aardappel/courgettesoep met bieslookolie

Voor 4 personen: 50 gram boter 2 grote aardappelen, in kleine blokjes 1 ui, gehakt 1 courgette, in plakjes 1 1/2 liter (groenten)bouillon 4 eetlepels gehakte peterselie peper en zout 4 eetlepels gehakte bieslook 0.5 deciliter olijfolieFruit de aardap... bekijk recept »

Pagina 51 van 100