Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Kabeljauwschotel met spekjes

1 duobakje magere spekblokjes (ca. z; 50 g, ah) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g, ah) 1 schaaltje ah kabeljauwfilet (ca. 2; 50 g) 1 boter of margarine om in te vetten 1 duopak aardappelschijfjes (700 g,; ah) 125 ml slagroom 1 ovenschaal, inhoud ca... bekijk recept »

De libelle hamburger

400 gm gehakte biefstuk(jes) 1 ui 1 zout, peper uit de molen 1 eetlepel(s) paprikapoeder 4 eetlepel(s) peterselie 2 eetlepel(s) bieslook 1 ei 2 eetlepel(s) bloem 1 olie 4 plakjes bacon 1 grote ui 4 vloerkadetjes 4 blaadjes krulsla 1 vleestomaat 1 sal... bekijk recept »

Spaghetti met gerookte paling

400 g spaghetti3 teentjes knoflook0.5 bosje bieslook2 el olijfolie350 ml room50 g geraspte parmezaan300 g gerookte palingpeperzoutnootmuskaat1. Pel en snipper de knoflook. Spoel de bieslook en dep goed droog. Hou enkele sprietjes apart voor... bekijk recept »

Lauw slaatje van rog met tuinkruiden

600 g rogvleugels1 tomaat (in blokjes)150 g veldsla4 sjalotten (fijngehakt)4 takjes verse koriander0.5 el peterselie (fijngehakt)0.5 el verse bieslook (fijngehakt)0.5 el kappertjes1 l courtbouillon0.5 cl witte wijnazijn3 cl arachideoliepeperzout1. Wa... bekijk recept »

Slaatje met asperges en tuinkruidendressing

200 g asperges (eventueel uit blik of glas)kervel0.25 kropsla120 g tomaat30 ml magere yoghurt0.5 kl azijn (eventueel )0.5 kl mosterd0.5 el bieslook50 g ui1 takje peterselie25 g waterkersbieslookpeperzout1. Schil de asperges. Spoel de groenten en de k... bekijk recept »

Witloofsoep met gerookte-forelroom

2 sjalotten (gesnipperd)1 kg witloof (in stukjes)75 ml witte wijn1.5 l groentebouillon2 kl suikerdille (gehakt)bieslook (gehakt wat extra)boter (melkerij)peperzout80 g gerookte forel (haasje)2 kl graanmosterd100 g roompeper (grofgemalen)1. Snipper d... bekijk recept »

Kabeljauw met waterkers saus en Hollandse garnalen

30 gram boter75 gram waterkers of rucola1 zakje Knorr Bieslook Roomsaus200 gram Hollandse garnalen1 eetlepel olijfolie1 eetlepel bieslook, gesnipperdrasp van 1 citroen4 kabeljauwfilets (125 g per stuk), met vel1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt ... bekijk recept »

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

100 g roomkaas2 eetl. gehakte bieslook250 g garnalen (Vismarine)zout en versgemalen peper200 g gerookte zalm (Vismarine)8 cherrytomaatjes/kerstomaatjes75 g veldsla of rucolasprietjes bieslookvoor de saus:125 g crème fraîche (Melkan)1... bekijk recept »

Nazomerse salade met tomaat, maïs en feta

1 blikje mais van 50 gram 150 gr feta 4 tomaten verse bieslook 1 scheutje olijfolie 1 tll gedroogde oregano 1. Een salade is niet alleen heerlijk in de zomer maar het hele jaar door kan je een lekkere salade serveren. 2. Zoals deze nazomerse sala... bekijk recept »

PASTASALADE MET SCAMPI EN ASPERGES

150 GRAM GROENE ASPERGES 4 TAKJES BIESLOOK 3 EL BIESLOOK FIJNGEHAKT 2 EL PETERSELIE GEHAKT 100 GRAM ERWTJES ZOUT, PEPER 500 GRAM DIEPGEVROREN SCAMPI 3 EL balsamicoazijn 100 GRAM PEULTJES 300 GRAM PASTA 50 GRAM WATERKERS 4 EL OLIJFOLIE 1. VIN... bekijk recept »

Pagina 47 van 100