Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Paastaartje Met Garnalen

4 eieren200 gr Hollandse of Noorse garnalen20 sprietjes bieslook2 sneetjes wittebrood2 eetlepels olijfolie3 eetlepels mayonaise1 theelepel mosterdzoutversgemalen peper1 1/4dl creme fraiche2 eetlepels melkhet gele hart uit een krop friseesla1 bakje tu... bekijk recept »

Gamba'S In Gemberroombolletjes

150 gr rauwe kipfilet 50 ml slagroom een klein stukje verse gember 3 peterseliestelen 1 el tomatenpuree snufje zout en versgemalen peper 2 citroenen 10 voorgekookte cocktailgarnalen met staart 1/2 bosje bieslook Voor de saus: 2 el honing 2 el sojasa... bekijk recept »

Tomatenbouillon Met Shii-takes

100 g shii-takes 2 sjalotjes 1 eetlepel olie 1/2 theelepel gemberpoeder 1 pot gevogeltefond 1 dl gezeefde tomaten 10 sprietjes bieslook 2 eetlepels droge sherry 3 eetlepels Chinese sojasaus Hulpmiddelen Keukenpapier schone theedoek zonder wasmidde... bekijk recept »

Kastanjechampignons Met Gamba's

6 grote kastanjechampignons van circa 5 cm diameter - 50 gr gesmolten boter - 500 gr verse spinazie - 2 el boter - peper en zout - 1 bosje bieslook - 1 tl bloem - 1 dl visfond - 0,5 dl witte wijn - 1 scheutje koksroom - 1 el verse groene peper - 1/2 ... bekijk recept »

Tartaartje Van Vitello Tonnato

250 gr. fricandaeu1 blikje tonijn in olie1/2 zakje verse bieslook3 el. mayonaise1/2 bekertje creme fraiche1 el. citroensapzout(versgemalen) zwarte peper3 el. (mais)olie1/2 tl. vloeibare honing1 zakje gemengde friseesla Fricandeau in smalle reepjes sn... bekijk recept »

Lauw Slaatje Van Rog Met Tuinkruiden

800 g rogvleugels 2 tomaten 300 g veldsla 200 g sjalotten 8 takjes peterselie of koriander 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel vrij grote kappertjes 2 liter court-bouillon 1 eetlepel wijnazijn 6 eetlepels ar... bekijk recept »

Heldere tomatensoep met strikjes

1 liter groentebouillon 4 stuks tomaten 50 gm volkorenmacaroni 150 ml crème fraîche 2 eetlepel(s) bieslook, verse, fijngeknipte 1 zout 1 peperkorrel, versgemalen ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 02.0; 4.02 BereidingswijzeAls u tomaten ... bekijk recept »

Flensjes met zure room en deense viskuit

30 sprietjes bieslook 75 g bloem 75 g volkorenmeel zout 2 eieren 2 eetlepels honing 1/2 liter melk 50 g boter of margarine 2 bekertjes zure room 1 potje gekleurde deense viskuit (imitatiek; aviaar, netto gewicht 50 1 theelepel milde paprikapoeder Bi... bekijk recept »

Flensjes met zure room en deense viskuit

30 sprietsjes bieslook 75 gm bloem 75 gm volkoren meel 1 zout 2 eieren 1 eetlepel(s) honing 1/2 liter melk 50 gm boter 2 bekertjes zure room 1 potje gekleurde deense viskuit 1 theelepel(s) milde paprikapoeder Bieslook fijn snijden (bewaar enkele spri... bekijk recept »

Flensjes met zure room en deense viskuit

30 sprietjes bieslook 75 g bloem 75 g volkorenmeel zout 2 eieren 2 eetlepels honing 1/2 liter melk 50 g boter of margarine 2 bekertjes zure room 1 potje gekleurde deense viskuit (imitatiek; aviaar, netto gewicht 50 1 theelepel milde paprikapoeder Bi... bekijk recept »

Pagina 46 van 100