Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Forel in papilotte

1 kg forel 2 tomaten 1 citroen Bieslook Dille 1 glas witte wijn Peper Zout Aluminium folie Leg de gewassen en afgedrogende forellen op een vel folie Pel de citroen en snijd in schijfjes, snijd de tomaat ook in schijfjes hak de bieslook en de dille f... bekijk recept »

Bieslookboter

100 gr boter 1 el fijngeknipte bieslook Wel de boter en roer er de bieslook door Deze boter is veel gebruikt bij geroosterde vlees en visgerechten bekijk recept »

Drentse koolraapstamppot

750 gr aardappelen 1 koolraap (± 700 gr) Zout 1/2 potje verse bieslook 250 gr kastanjechampignons 2 eetlepels kruidenboter 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml) Versgemalen peper 100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas Schil de aardappelen, de... bekijk recept »

Gevulde kerstomaatjes - Vet maaltijd fase 1

± 10 kerstomaatjes 100 gram hüttenkäse 1 hardgekookt ei 6 radijsjes, in kleine stukjes verse bieslook, in kleine stukjes Snijd het ei in zeer kleine stukjes, en voeg dan alle ingrediënten samen; bewaar wat van de bieslook Vul d... bekijk recept »

Halloweenrecept Pompoensoep

2 kleine uien1 kg pompoen1/2 zakje verse Italiaanse-kruidenmix (a 20 gr)1/2 zakje verse bieslook (a 25 gr)25 gr boter of margarine1 teentje knoflook2 kruidenbouillontablettenzout300 gr broccoli1 pak verse tortelloni verdi con ricotta e spinaci (250 g... bekijk recept »

Oudjaarrecept Romaatjes Met Katenspekmousse

Buffetgerecht voor 8 personen. 2 bakjes romaatjes (a 250 gram), 250 gram katenspek, 150 gram verse roomkaas naturel, 1 theelepel milde kerrie, 4 eetlepels mayonaise, 1 zakje verse bieslook(25 gram )fijngeknipt, keukenmachine of staafmixer, Cocktailpr... bekijk recept »

Zweedse vogelnestjes

50 gr zoetzure bietjes uit bokaal150 gr gekookte aardappels1 grote zoetzure augurk1 bosje gehakte bieslook of peterselie1 middelgrote stevige zachtzure appel1 el citroensapzoutpeperazijn1 grote tomaat4 sneetjes donker roggebrood4 eieren1 mespunt caye... bekijk recept »

Provencaalse Hapjes

Recept voor 4 personen voor de paprikasalade 3 el olijfolie extra vierge 2 rode paprika`s 2 gele paprika`s 1 teen knoflookfijngesneden 2 tl verse tijmfijngesneden zout versgemalen peper voor de tapenade 250 g zwarte olijven zonder pit 2 ansjovisfilet... bekijk recept »

Provencaalse Hapjes

Voor de paprikasalade: 3 el olijfolie extra vierge 2 rode paprika's 2 gele paprika's 1 teen knoflookfijngesneden 2 tl verse tijmfijngesneden zoutversgemalen peper Voor de tapenade: 250 g zwarte olijven zonder pit 2 ansjovisfilets 2 el kappertjes 1 gr... bekijk recept »

Kruidenboter

1 pakje roomboter1 bosje peterselie1 bosje bieslook4 a 5 tenen knoflookpeper en zout. Voorbereiding Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de peterselie fijnknip de bieslook klein. Bereidingswijze Pers de tenen knoflook uit boven de boter. Voeg... bekijk recept »

Pagina 44 van 100