Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Tofu Met Varkensvlees

1 blik met blokjes varkensvlees 2 blokjes tofu ca. 5x5cm wat bieslook en knoflook Saus 1 1/2 theelepel sojasaus 1/2 theelepel zout 1/4 kopje water snufje peper 1) Haal het vlees uit het blik.1) Haal het vlees uit het blik. 2) Snij de tofu in dobbels... bekijk recept »

Kalkoenfilet-curry, salsa van kerstomaten

1 el olijfolie 600 g. kalkoenfilet 1 ui 1 teentje knoflook 3 tomaten bieslook 1 koffielepel curry 2 el tijm zout peper 4 jonge uien ---- salsa van kerstomaten: ----- 250 g kerstomaten 3 jonge uien bieslook 1 el gember zout peper voorbereiding:... bekijk recept »

Azijnsaus i

3 eetlepel(s) azijn 1 eetlepel(s) citroensap 3 eetlepel(s) olie 1 theelepel(s) mosterd 1 peper, zout 25 gm peterselie 1 bieslook Meng de azijn, het citroensap, de olie en de mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Maak de peterselie ... bekijk recept »

Kalkoenfilet-curry, salsa van kerstomaten

1 el olijfolie 600 g. kalkoenfilet 1 ui 1 teentje knoflook 3 tomaten bieslook 1 koffielepel curry 2 el tijm zout peper 4 jonge uien ---- salsa van kerstomaten: ----- 250 g kerstomaten 3 jonge uien bieslook 1 el gember zout peper voorbereiding:... bekijk recept »

Snelle zalmmousse

2 pakjes farne gerookte zalm (a 100; g) 1 zakje verse bieslook (25 g, ah) 1/2 pakje mon chou zacht en luchtig (a; 200 g) 1 (versgemalen) peper 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood Bereiden: Helft van zalm in kleine stukjes snijden. Bieslook fijnknipp... bekijk recept »

Terrine van ham en bokbier

9 blaadjes witte gelatine 150 ml vleesfond (pot a 380 ml, ah) 200 ml bokbier 1 zout 1 rode peper 1 zakje verse bieslook (25 g) 8 plakjes jambon d'ardennes (ham, ca; . 75 g) 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100; g) 1 zak slamelange (100 g, ah) 1 paté- ... bekijk recept »

Snelle zalmmousse

2 pakjes farne gerookte zalm (a 100; g) 1 zakje verse bieslook (25 g, ah) 1/2 pakje mon chou zacht en luchtig (a; 200 g) 1 (versgemalen) peper 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood Bereiden: Helft van zalm in kleine stukjes snijden. Bieslook fijnknipp... bekijk recept »

Drentse koolraapstamppot

750 gr aardappelen 1 koolraap ( plusmn 700 gr) zout 1/2 potje verse bieslook 250 gr kastanjechampignons 2 eetlepels kruidenboter 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml) versgemalen peper 100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas Schil de aardappelen en de... bekijk recept »

Omelet uit Lotharingen

8 eieren 125 gram champignons 80 gram gerookt borstspek 3 takjes bieslook 75 gram gruyèrekaas 80 gram boter Zout Peper Was de champignons, snij ze in vieren en sauteer ze in 40 gram boter Houd ze warm Snij het spek in juliënne en sauteer... bekijk recept »

Terrine van gerookte zalm

6 grote dunne plakken gerookte zalm 300 gram zalmsnippers 2,5 dl creme fraiche zout, peper 2 tl citroensap 3 el bieslook 2 tl dragon Bekleed 6 ronde vormpjes met plastic folie en leg daarin de plak gerookte zalm en laat iets over de rand hangen Pure... bekijk recept »

Pagina 43 van 100