Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Surimitaartje

150 gram surimisticks 8 tros tomaten 2 eetl olijfolie 4 teentjes knoflook fijngehakt 1 eetl gedroogde tijm 1 eetl grof zeezout 250 ml zure room 2 eetl fijngesneden peterselie 2 eelt vers geneden bieslook Surimi grof hakken met 3 eetl zure room omsche... bekijk recept »

Bieslookroggebrood Met Gerookte Marlijn

4 sneetjes licht roggebrood1 eetlepel boter of margarine? zakje verse bieslook100 gram gerookte marlijn filet4 cherrytomaatjes? bakje tuinkers Bereidingswijze Sneetjes roggebrood licht besmeren met boter. Boven kommetje bieslook fijnknippen. Roggebro... bekijk recept »

Haring Voorafje

4 sneetjes Fries roggebrood 3 Hollandse Nieuweuitjes apart 250 gram aardappelsalade 1/2 zakje verse bieslook Roggebrood diagonaal halveren. Haring in reepjes van 1 cm snijden. Op vier borden elk 1 roggebrooddriehoekje leggen. Aardappelsalade over bro... bekijk recept »

Gevulde Eieren

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslookzout en peper. MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden-... bekijk recept »

Fusilli Met Spek, Champignons & Kaas

400 gram fusilli250 gram magere spekreepjes1 pakje verse roomkaas met kruiden (150 gram)1/2 pak gezeefde tomaten (pomodoro)1 bakje champignons petit1 zakje verse bieslookof uit eigen tuin natuurlijk100 gram verse parmezaanse kaas In de hapjespan de s... bekijk recept »

Haringsalade Husavik

1 potje zure haring 1/2 fijngesneden prei2 el fijngeknipte bieslook1 potje zure room4 sneetjes donker roggebrood Spoel de haringen af onder de koude kraan. Snijd ze overdwars in kleine reepjes, maar bewaar 4 mooie stukjes voor de garnering. Vermeng d... bekijk recept »

Gepofte Aardappels Met Knoflooksaus

4 grote aardappels 2 teentjes knoflook bieslook 4 el mayonaise 4 el slagroom. Bereidingswijze Maak de aardappels goed schoon onder koud stromend water. Dep de aardappels daarna goed droog. Prik de aardappels hier en daar in met een vork. Leg de aa... bekijk recept »

Parmaham-rolletjes

6 plakjes Parmaham- 200 g kruidenroomkaas (of bieslook roomkaas)- 6 lange sprietjes bieslook Besmeer de plakjes ham met roomkaas en rol ze op. Bind het dicht met een sprietjes bieslook en leg de hapjes op een mooi bord/schaal. Wedden dat ze binnen 5 ... bekijk recept »

Ei Met Champignons

4 bakjes of glaasjes 6 eieren 2 eetl. melk 75 g boter circa 75 g champignons 2 eetl. fijngeknipte bieslook enkele sprietjes bieslook 1 snufje zout en cayennepeper Smelt de overige boter in een koekenpan en bak de champignons op een vrij hoog vu... bekijk recept »

Ei Met Champignons

6 eieren 2 eetl. melk 75 g boter ? 75 g champignons 2 eetl. fijngeknipte bieslook zout en cayennepeper,br> enkele sprietjes bieslook Smelt de overige boter in een koekenpan en bak de champignons op een vrij hoog vuur lichtbruin en knapperig. Hak ze v... bekijk recept »

Pagina 41 van 100