Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Pasta Speciaal

Gedraaide kleurenpasta (een soort wokkels)1 klein uitje1 pakje kruidenkaas (paturein)1 pakje roomverse bieslook en kruiden naar smaak. Snij het uitje en de verse bieslook fijn. Smelt de kruidenkaas in de pan en voeg steeds een beetje room toe tot dat... bekijk recept »

Terrine Van Ham En Bokbier

9 blaadjes witte gelatine 1 1/2 dl vleesfond (pot à 380 ml AH) 2 dl bokbier zout 1 rode peper 1 zakje verse bieslook 8 plakjes jambon dArdennes (ham ca. 75 g) 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100 g) 1 zak slamelange (100 g AH) In kom met k... bekijk recept »

Kruidenroomkaas

Roomkaasbieslookmosterdmaggipeperzout. Hulpmiddelen Vork om te roeren. Hulpmiddelen - Vork om te roeren. Voorbereiding Geen Bereidingswijze Roer de roomkaasmosterdmaggizout en peper door elkaar. Daarna de bieslook er door roeren. Roer de roomkaas, m... bekijk recept »

Mini Rosti Met Zalm

8 dunne plakjes gerookte zalm 500 g stevige aardappelen 1 bosje bieslook- 1/2 tot 1 bosje peterselie 1 ei -1/2tl.keukenzout witte peper naar smaak 2 el. boter 1 dl craime fraiche. Rasp de aardappels met de hand of in een keukenmixer op een grove ras... bekijk recept »

Minirosti Met Zalm

8 dunne plakjes gerookte zalm 500 g stevige aardappelen 1 bosje bieslook (?.1 dl)1/2 tot 1 bosje peterselie 1 ei 1/2tl.keukenzout witte peper naar smaak 2 el. boter 1 dl creme fraiche Snijd de meeste bieslook en de peterselie fijn. Meng 2/3 hiervan ... bekijk recept »

Zalm

4 stronkjes witlof2 eetlepels fijngehakte bieslook bieslook om te garneren4 plakken gerookte zalm2 blikken Del Monte Fruitcocktail op vruchtensap (a 415 gram) of op siroop (a 420 gram)2 eetlepels olijfolie2 theelepels rode wijnazijnpeper en zout. De ... bekijk recept »

Geitenkaas-croutons

250 g geitenkaas (rol) 6 dikke plakjes wit brood 100 g zwarte olijven 1 bos bieslook olijfolie. De broodrondjes in heet olijfolie kort bakken, dan op een bakplaat zetten. Eerst de helft van de olijven erop verdelen, dan de geitenkaasplakjes. In de ... bekijk recept »

Courgette~taggliatelle Met Garnalen In Knoflook~bieslookolie

1/2 zakje verse bieslook.6 eetlepels olijfolie.2 teentjes knoflook.300 gr. tagliatelle.Zout en peper.1 courgette.2 bakjes hollandse garnalen. Bereidingswijze 1.Boven een kommetje de bieslook fijnknippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen.Knoflook pell... bekijk recept »

Okrosjka

-1/2 liter zure room -1/8 liter room -1 el scherpe mosterd -1/2 liter oudbruin bier -zoutpeper -3 el suiker -sap 1 citroen -2 uien (gepeld en geraspt) -1 kleine komkommer (geschild en in kleine blokjes) -100 g gaar kalfsvlees (in dobbelsteentjes) -10... bekijk recept »

Salade Met Zeevruchten

Slamixzeevruchtendillebieslookmosterddressing. Bereidingswijze Slamix mengen met grof dille en bieslook Zalmsnippersgarnalen en evt. zeevruchten mengen met mosterddressing en over de sla gooien. Garneren met nog wat dille. Slamix mengen met grof dill... bekijk recept »

Pagina 42 van 100