Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Witloofsoep met gerookte forelroom

1 kg witloof 2 sjalotten, fijngesnipperd 75 ml droge witte wijn 1,5 liter groentenbouillon, water met 2 blokjes 2 kl suiker dille, fijngehakt bieslook, fijngehakt 1 el Ardeense boter peper&zout uit de molen (pezo) Voor de forelroom 80 gr gerookte ... bekijk recept »

Geroerbakte varkensreepjes met mosterd

800 g krielaardappeltjes bouillonpoeder 200 g worteltjes 400 g broccoli 3 teentjes knoflook 400 g varkensfilet 1 klein bosje verse bieslook (ongeveer 15 g) 4 el Solo Vloeibaar 0.5 -1 el milde Franse mosterd 6 el crème fraîche1. Boen de aardap... bekijk recept »

Worstjes met appeljus

800 g aardappels 15 g (klein bosje) bieslook 600 g roerbakgroenten (diepvries, ontdooid) 7 el bloem 3 eieren 4 el Solo Vloeibaar 4 worstjes 2 el appelstroop1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Snijd onder... bekijk recept »

chateaubriand met asperges

800 gram chateaubriand 600 gram witte asperges 12 minitrostomaten 150 gram mascarpone 2 dl lichte room 2 el boter 1 eierdooier 1 el mosterd 1 plantje bieslook peper en zout 1. maak de trostomaten los per Snipper het bieslook fijn en bewaar enk... bekijk recept »

Gebakken staartvis met gekonfijte prei

800 Gr staartvis (vis naar keuze) 1 Kg aardappelen 4 stronken prei 1 teentje knoflook 1 potje vers bieslook 125 ml room 1 dl olijfolie 1 blaadje laurier 1/2 koffielp rozemarijn peper & zout1. Voorbereiding :2. Snipper de bieslook fijn en hou e... bekijk recept »

Zalmtartaar met roomkaas

300 gr verse zalm zonder vel 100 gr verse roomkaas 6 half zongedroogde tomaten 1 komkommer 1 lente-uitje 4 el gesnipperde bieslook of dille 2 à 3 el melk 3 à 4 el citroensap 3 el druivenpitolie peper&zout (pezo)1. Snij de zalm in blokjes... bekijk recept »

Glaasje van kabeljauw, avocado en sinaasappel

2 avocado's 6 druppels Tabasco 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 4 soeplepels Calve mayonaise bieslook 300 g kabeljauw 1 sinaasappel 1. Breng wat water aan de kook voor de kabeljauw. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten en de kabeljauw t... bekijk recept »

Papillot van zalmforel met peterselie

2 gekuiste zalmforellen, /- 800 gr, 1 bosje bladpeterselie 4 grote aardappelen 2 dl zure room 1 sjalot, fijngesnipperd 1 bosje bieslook 100 gr gerookte zalm solo, bakken en braden1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Vul de buik van de zalmforelle... bekijk recept »

Mozzarella-tomatenspiesjes

1 zakje mini mozzarellaballetjes 2 eetlepels Basalmicodressing 2 eetlepels Basalmicoazijn 2 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel fijngesneden bieslook 2 teentjes knoflookuitgeperst 1 doosje kerstomaatjes Hulpmiddelen Cocktailprikkers Hulpmiddelen... bekijk recept »

Mozzarella-tomatenspiesjes

1 zakje mini mozzarellaballetjes 2 eetlepels Basalmicodressing 2 eetlepels Basalmicoazijn 2 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel fijngesneden bieslook 1 teentje knoflookuitgeperst 1 doosje kerstomaatjes Hulpmiddelen Cocktailprikkers Hulpmiddelen ... bekijk recept »

Pagina 48 van 100