Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Garnalenrolletjes met gerookte zalm

300 gram Hollandse garnalen 200 gram gerookte zalm (plakjes) dressing: 125 ml creme fraiche 1 eetlepel dille 1 eetlepel bieslook 1 eetlepel sherry 1 eetlepel tomatenketchup 1 theelepel worchestersaus zout en peperDe garnalen mengen met creme fraiche,... bekijk recept »

Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad

4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 2 eetlepel sojasaus 1 kleine rode ui 10 g bieslook 2 eetlepels oosterse chilisaus 2 eetlepels (roerbak)olie 1 volle eetlepel sesamzaadjesVerwarm de grill in de oven voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojas... bekijk recept »

Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise

200 gram Hollandse garnalen 4 tomaten 8 eetlepels mayonaise 1½ theelepel grove mosterd 2 eetlepels fijngeknipte bieslook + wat hele sprietjes slaolie 4 blaadjes slaLeg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en h... bekijk recept »

Makreelsalade met appel en selderij

4 gerookte makreelfilets 2 sinaasappels 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes 1 appel, in blokjes 2 gemberbolletjes, fijngehakt 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel verse bieslook, gehakt mespuntje paprikapoeder 50 g walnoten ½ krop friseesla of ... bekijk recept »

Rolmops op knolselderijsalade

4 rolmopsen uit pot 400 g knolselderij, in juliennereepjes ½ citroen, geperst 1 eetlepel mayonaise 2-3 eetlepels yoghurt 2 theelepels kerriepoeder 1 eetlepel gembersiroop 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm 1 kleine krop eikenbladslaBesprenkel ... bekijk recept »

Tomatentaartjes met Hollandse garnalen

200 gram Hollandse garnalen 6 sneetjes bruin brood 2 eetlepels olijfolie 2 eieren 1 bakje kerstomaatjes 4 eetlepels slagroom 100 gram geraspte gruyère of belegen kaas 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal) zout en peperVerw... bekijk recept »

Garnalen-Meloen-Cocktail

2 ogenmeloentjes 3 eetl. sinaasappelsap 1 theel. franse mosterd zout en peper 1 eetl. fijngeknipte bieslook 6 eetl. slaolie 200 gr. gepelde Hollandse garnalen. Halveer het meloentje, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een meloenbolletje... bekijk recept »

Surimitaartje Met Geconfijte Tomaat En Bieslookroom

8 trostomaten 2el olijfolie 4 teentjes knoflook 1 el thijm 1el grof zeezout 150 gram surimi/krab 250 ml zure room 2el peterselie fijgesneden bundeltje bieslook Surimi of krab met 3 eetlepels zure room en de peterselie omscheppen en op smaak brengen m... bekijk recept »

GEHAKT MET CHAMPIGNONS EN BONEN

500 g mager rundergehakt 2 e olie 1 uifijn 1 groene paprika in blokjes 250 g champignons in plakjes 2 e bruine suiker 1+1/2 e tomatenpasta 1 vol t paprikapoeder 450 g bonen in tomatensaus (uit blik of pot) 2 e verse bieslookfijn gesnipperd als garnit... bekijk recept »

Couscous Met Slanke Kaassaus

1 grote courgette 2 gele paprika's 2 vleestomaten 4 eetlepels olijfolie 300 g couscous 1/2 flesje finesse voor koken (a 250 ml) 1 zakje geraspte kaas licht pittig 25+ (100 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) Oven op 200 °C voorverwarmen. Groe... bekijk recept »

Pagina 56 van 100