Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Lamskoteletjes Met Champignons

4 Lamskoteletjes2-3 tl milde kerriepoeder25 g boter250 g kastanjechampignonsin vieren2 el bieslookfijngeknipt Bereidingswijze Koteletjes inwrijven met zout en kerriepoeder. In grote koekenpan boter verhitten en vlees op hoog vuur in 2 min bruinbakken... bekijk recept »

Krab Op Zijn Antillaans Uit De Oven

-500 g krabvlees uit blik -80 g vers broodkruim -4 el kokosmelk -1 vers groen piment -2 tenen knoflook -3 el gehakte bieslook -2 el gehakte peterselie -sap 1 limoen -1/2 th lepel "vijf kruiden" -de inhoud van 2 kardemomzaadjes -1 mespunt cayennepeper... bekijk recept »

Japanse Salade Met Rosbief

5 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap1/4 Chinese kool300 gram gesneden rosbief2 eetlepels Japanse sojasauspeper10 radijsjes2 lente-uitjes2 eetlepels fijngeknipte bieslook Voorbereiding Snijd de Chinese kool in sliertjes. Snijd de radijsjes in p... bekijk recept »

Toast Met Eiersalade

2 sneetjes wit of bruin brood 1 tomaat halvarine 3 eetlepels eiersalade enkele sprietjes bieslook Hulpmiddelen Bron: brood.net Hulpmiddelen - Bron: brood.net Bereidingswijze Rooster de sneetjes in een broodrooster. Snijd de tomaat in plakjes. Besme... bekijk recept »

Kippensoep

Voor 4 personen: 2 eieren L of 4 eieren S ? theel. Worcestershiresauce 1 theel. peper 15 g roomboter of margarine 6 dl kippenbouillon 2 eetl. fijngeknipte bieslook Voorbereiding Klop de eieren los met de Worcestershiresaucede peper en een beetje... bekijk recept »

Aardappelsalade

Aardappelen voor 2 pers. olijfolieuitgeperste citroentheelepel mosterduitgeperst knoflookteentjebieslook,peper en zout Bereidingswijze Kook de aardappelen beetgaar. Geen kruimige aardappels gebruiken. Maak een dressing van de olijfoliecitroensapknofl... bekijk recept »

Fettuccine Met Gerookte Zalm

200 gram gerookte zalm 80 gram zongedroogde tomaatjes 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 4 dl kookroom 40 gram bieslook 1 tl mosterd 3 tl citroensap 750 gram fettuccine 4 el parmezaanse kaas zout peper Olijfolie verhitten en de knoflook ongeveer 30 seco... bekijk recept »

Krab-Kerriesaus Met Kaas-Rijstbolletjes

300 g rijst4 lente uitjes,25 g boter1 el milde kerrie (ik vind het het lekkerst met kerrie masala),3 knoflooktentjes1 1/2 dl droge witte wijn1/4 l slagroom1 vis- of kippebouillontablet400 g krabsticks4 el gesnipperde bieslook150 g geraspte kaas Kook ... bekijk recept »

Zalmrolletjes

-100 gram monchou. -10 sprietjes bieslook. -zout en peper. -tabasco. -3 plakken zalm. Bereidingswijze Klop de monchou met een mixer glad. Knip de bieslook fijn en voeg het toe aan de monchou. Breng op smaak met zout peper en tabasco. Strijk dit mengs... bekijk recept »

Kabeljauwovenschotel Met Japanse Kruiden

100 gram magere spekblokjes 2 uien 1 grote winterwortel 2 el verse bieslookfijngeknipt 2 kabeljauwfilets (ca. 300 gram) boter om in te vetten zakje aardappelschijfjes (ca. 400 gram) Japanse Kruiden (Verstegen) 125 ml slagroom De oven voorverwarmen ... bekijk recept »

Pagina 58 van 100