Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Waterzooi van schelvis

1 kg schelvisfilet1 stengel bleekselder (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)1 wortel (fijngesneden)3 sjalotten2 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room2 el citroensap2 cl extra vierge olijfolie1 el bieslookpeperzout1. Snij de groenten fijn. 2. Ha... bekijk recept »

Roerei met zalm

3 plakjes gerookte zalm (in kleine vierkantjes)6 eieren10 g bakboter2 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout0.3 dl room1. Snij de plakjes gerookte zalm in kleine vierkantjes. 2. Hak de bieslook fijn. 3. Breek de eieren zorgvuldig in een kommetje, me... bekijk recept »

Kaasomelet

4 eieren100 g ham (in dobbelsteentjes)100 g kaas (geraspt)1 el verse bieslook (fijngehakt)0.2 dl room25 g bakboterpeper1. Snij de ham in dobbelsteentjes. 2. Snipper de bieslook. 3. Laat de ham op een zacht vuur aanbakken in boter. Kruid met flink wat... bekijk recept »

Roerei met verse kaas en tomaat

4 eieren125 g verse kaas (halfvet)1 dl halfvolle melk2 tomaten (in stukjes)1 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout1. Spoel de tomaten, snij in blokjes en laat in een zeef uitlekken. 2. Klop de eieren schuimig met de melk, wat peper en zout. 3. Snip... bekijk recept »

Champignon-ham-omelet

200 g champignons (in schijfjes)0.5 rode paprika (in dunne reepjes)2 uien (fijngesnipperd)150 g ham (in reepjes)2 cl extra vierge olijfolie4 eieren0.2 dl volle melkpeperpaprikapoeder1 el verse bieslook (fijngehakt)1. Maak de champignons schoon en ver... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met hopscheuten

240 g zalmfilet80 g hopscheutenpeperzout2 el verse bieslook (fijngehakt)2 cl arachideolie8 cl maïskiemolie1 el groene peperbessen1 sjalot (fijngesnipperd)2 el citroensap1. Snipper de sjalot en de bieslook. 2. Maak een marinade aan met de olie, sjalot... bekijk recept »

Tartarensaus

4 eidooiers1 l maïskiemolie1.5 cl azijn2 el mosterdpeperzout24 zoetzure augurken (fijngesnipperd)4 el verse bieslook (fijngehakt)4 el peterselie (fijngehakt)2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)4 el kappertjes1. Snipper de augurkjes en de knoflook fij... bekijk recept »

Soepje van aardpeer met pancetta

4 plakjes pancetta300 g aardpeer1 ui1 preiwit1 l kippenbouillon100 ml room1 takje selderbieslookolijfolieboterpeperzout1. Schil de aardperen en snij ze in stukjes. Snij de selder, ui en het preiwit fijn. Stoof ze glazig in wat boter en overgiet met d... bekijk recept »

Zwarte pens met sint-jakobsoester

1 zwarte pens4 Sint-jakobsoesters (zonder koraal)1 kl bieslookpeperzout1. Snij de pens in plakjes. Snipper de bieslook. Snij de sint-jakobsoesters overlangs door zodat je acht helften hebt. Dep ze droog.  2. Bak de plakjes bloedworst op een... bekijk recept »

Stoemp van pompoen met pepersteak

4 steaks600 g aardappelen1.5 kg butternutpompoen2 el zure roomboter2 el bieslook (in ringetjes)1. Schil de pompoen en snij ’m in blokjes. Snij de bieslook in ringetjes. Schil de aardappelen.  2. Stoom de pompoenblokjes gaar. Kook... bekijk recept »

Pagina 72 van 100