1000 recepten met bieslook
1 kg schelvisfilet1 stengel bleekselder (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)1 wortel (fijngesneden)3 sjalotten2 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room2 el citroensap2 cl extra vierge olijfolie1 el bieslookpeperzout1. Snij de groenten fijn. 2. Ha... bekijk recept »
3 plakjes gerookte zalm (in kleine vierkantjes)6 eieren10 g bakboter2 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout0.3 dl room1. Snij de plakjes gerookte zalm in kleine vierkantjes. 2. Hak de bieslook fijn. 3. Breek de eieren zorgvuldig in een kommetje, me... bekijk recept »
4 eieren100 g ham (in dobbelsteentjes)100 g kaas (geraspt)1 el verse bieslook (fijngehakt)0.2 dl room25 g bakboterpeper1. Snij de ham in dobbelsteentjes. 2. Snipper de bieslook. 3. Laat de ham op een zacht vuur aanbakken in boter. Kruid met flink wat... bekijk recept »
4 eieren125 g verse kaas (halfvet)1 dl halfvolle melk2 tomaten (in stukjes)1 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout1. Spoel de tomaten, snij in blokjes en laat in een zeef uitlekken. 2. Klop de eieren schuimig met de melk, wat peper en zout. 3. Snip... bekijk recept »
200 g champignons (in schijfjes)0.5 rode paprika (in dunne reepjes)2 uien (fijngesnipperd)150 g ham (in reepjes)2 cl extra vierge olijfolie4 eieren0.2 dl volle melkpeperpaprikapoeder1 el verse bieslook (fijngehakt)1. Maak de champignons schoon en ver... bekijk recept »
240 g zalmfilet80 g hopscheutenpeperzout2 el verse bieslook (fijngehakt)2 cl arachideolie8 cl maïskiemolie1 el groene peperbessen1 sjalot (fijngesnipperd)2 el citroensap1. Snipper de sjalot en de bieslook. 2. Maak een marinade aan met de olie, sjalot... bekijk recept »
4 eidooiers1 l maïskiemolie1.5 cl azijn2 el mosterdpeperzout24 zoetzure augurken (fijngesnipperd)4 el verse bieslook (fijngehakt)4 el peterselie (fijngehakt)2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)4 el kappertjes1. Snipper de augurkjes en de knoflook fij... bekijk recept »
4 plakjes pancetta300 g aardpeer1 ui1 preiwit1 l kippenbouillon100 ml room1 takje selderbieslookolijfolieboterpeperzout1. Schil de aardperen en snij ze in stukjes. Snij de selder, ui en het preiwit fijn. Stoof ze glazig in wat boter en overgiet met d... bekijk recept »
1 zwarte pens4 Sint-jakobsoesters (zonder koraal)1 kl bieslookpeperzout1. Snij de pens in plakjes. Snipper de bieslook. Snij de sint-jakobsoesters overlangs door zodat je acht helften hebt. Dep ze droog. 2. Bak de plakjes bloedworst op een... bekijk recept »
4 steaks600 g aardappelen1.5 kg butternutpompoen2 el zure roomboter2 el bieslook (in ringetjes)1. Schil de pompoen en snij ’m in blokjes. Snij de bieslook in ringetjes. Schil de aardappelen. 2. Stoom de pompoenblokjes gaar. Kook... bekijk recept »