Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Garnalencocktail

250 gr Hollandse garnalen2 eetl. droge sherry of whisky200 ml (yoghurt)mayonaise50 ml tomatenketchup4 eetl. slagroom, lobbig geklopt2 eetl. gehakte bieslook1 zakje (gemengde) sla2 mandarijntjes, in partjespaprikapoeder1. Besprenkel de garnalen sherry... bekijk recept »

Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

2 volkorenboterhammen2 gele paprika’s, in stukken gesneden12 sprietjes bieslook extra om te garneren4 takjes peterselie, alleen de blaadjes4 olijfoliesap en rasp van 1 citroen1 teentje knoflook25 gram cashewnoten25 gram oude kaasuitsteekvormpj... bekijk recept »

Aardappelsalade met bleekselderij, kappertjes en sinaasappeldressing

500 gram krieltjes met schilrasp en sap van 1 sinaasappel4 eetlepels olijfolie2 eetlepels azijn1 teentje knoflook, geperst1 theelepel gedroogde oregano2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes1 bosje bieslook, fijngehakt2 eetlepels kappertjes25 gram... bekijk recept »

Salsa van witloof met sinaasappel en brie

3 stronken witloof, fijngesnipperd de pulp van 1 sinaasappel, in blokjes2 El bieslook, gesnipperd voor de afwerking1 sjalot, fijngesnipperd1 handvol hazelnoten, gehakt2 El hazelnotenolie1 El xeresazijn1 spie brie zout, peper1. Meng het witloof, de s... bekijk recept »

Lenteburger

1 kleine bussel radijzen3 eieren, hardgekookt250 ml zure room2 El fijngesnipperde bieslook voor de afwerking4 hamburgers (varkens- en kalfsvlees)4 ronde broodjes1 bakje tuinkers4 sneetjes goudakaas1. Snij de radijzen in schijfjes. Pel en plet de eie... bekijk recept »

aardappel salade

6 st aardappelen gekookt 500 gr platte kaas of youchurt 5 grote eetlepels mayonaise met citroen 10 sprietjes bieslook 1 bosje peterselie 1 st sjalot 1 st sap van de citroen 1. Kook de aardappelen gaar.2. Laat afkoelen.3. Snij de aardappelen in bl... bekijk recept »

Knolselderij met aardappelpuree en mosterd

250 gram knolselderij 250 gram bloemige aardappelen 4 takjes verse takjes peterselie 10 takjes verse takjes bieslook 1/2 eetlepel grove mosterd 3 eetlepel magere melk 4 theelepels Becel pro.activ Délice of Light Zwarte peper 1. Maak de knolselder... bekijk recept »

Tagliatelle met champignons en boursinkaas

250 gram witte bloem 2 eieren 2 eetlepel olijfolie 50 gram diepgevroren gehakte spinazie 1 ui 2 teentje knoflook 2 eetlepels verse bieslook 250 gram champignons 150 ml witte wijn 50 gram boursinkaas met peper 125 ml room1. 1.Maak de pasta kl... bekijk recept »

Tonintino (Mijn winnend 2008/philadelphia)

125 gr. penne 1 kleine ui 1 teentje look, geperst 1 kleine courgette 1 kfl. vetstof 1 klein blikje tonijn, eigen nat 2 kfl. Italiaanse kruiden 1 el. bieslook 50 gr. philadelphia light natuurkaas 1 el. magere melk Pezo1. Snipper ui en look fijn.2.... bekijk recept »

farfalle met brocolli en spek

500 gr farfalle 1 brocolli 250 gr spek 1 dl room basilicum bieslook 1. - snij brocolli in roosjes 2. - kook de brocolli tot hij gaar is3. - spekreepjes bakken in de pan4. - kook de farfalle gaar5. - snij de basilicum en bieslook in fijne stukjes6. ... bekijk recept »

Pagina 73 van 100