Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Maaltijdsoep van courgette en ham

2 courgettes 2 EL SOLO vloeibaar 2 theelepels currypoeder 2 eetlepels bloem 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees 100 gr gekookte ham 1 kopje gekookte witte rijst bieslook 1. Snijd de courgettes en de ham in blokjes. Hak voor de garnering wat bieslook ... bekijk recept »

Flinterdunne Breydelhamrollade

peper en zout 6 kleine stronkjes witloof 8 dunne plakjes breydelham 1 schaaltje verse bieslook 1 potje magere yoghurt 1. Snij het witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. 2. Snij de stronkjes vervolgens in dunne reepjes. 3. Vul de plakj... bekijk recept »

Flinterdunne Breydelhamrollade met Julienne van

8 dunne sneetjes Breydelham 6 kleine stronkjes witloof 1 potje bieslook scheutje citroensap 1 potje magere yoghurt peper & zout1. Snij het witloof in de lengte door en verwijder de harde kern.2. Snij de stronkjes vervolgens in dunne reepjes en spoe... bekijk recept »

Rolletjes van gerookte zalm met kruidenkaas

2 Pakken Gerookte zalm 150 Gr Kruidenkaas 1/2 Komkommer Enkele Sprietjes bieslook Peper en zout 1. Schil de komkommer en snij die midden door . Verwijder de zaadjes en snij die in fijne staafjes van een centimeter dik door . 2. Besmeer de sneetjes... bekijk recept »

scampi's met asperges en kerrie

20a30 scampis 300gr witte asperges ( eventueel diepvries ) 165ml kokosmelk 1/4 visbouillonblokje 1eetlepel solo 1 eetlepel kerrie 1/4 vers potje bieslook 3 takjes koriander peper en zout sausbinder1. scampis pellen en darmkanaal eruithalen2. ko... bekijk recept »

Een rondje zalm

150 g gerookte zalm 12 plakjes gerookte zalm 1 dl room limoensap 1 el bieslook 1 mespunt dragon peper en zout 1. Leg plasticfolie in 6 kleine ronde vormpjes. Leg op het folie twee plakjes gerookte zalm zodanig dat de bodem en randen volledig bed... bekijk recept »

Garnalenrolletjes met gerookte zalm

300 gr Hollandse garnalen 200 gr gerookte zalm 1. dressing:2. 125 ml creme fraiche 1 eetlepel dille 1 eetlepel bieslook 1 eetlepel sherry 1 eetlepel tomatenketchup 1 theelepel worcestersaus zout en peper naar smaak3. Bereiding4. De garnalen mengen m... bekijk recept »

Blini’s met makreelpaté

12 blini’s 1 blikje makreel 100 g roomkaas 3 el verse bieslook 2 tl citroensap 1/2 rode ui peper 1. Hak de rode ui fijn in de keukenrobot. Voeg er de makreel en de roomkaas bij en mix tot een dikke pasta. Doe er het citroensap en 1 el bieslook bij.... bekijk recept »

fettucine met gerookte zalm

100 gram gerookte zalm 10 zongedroogde tomaten 1 el olijfolie 1 koffielepel solo boter 1 grote lookteen 250 ml verse room 2 el gesneden bieslook 1/4 el mosterd 2 el citroensap 375 gram fettucine1. snij de gerookte zalm en de zongedroogde tomat... bekijk recept »

Gebakken Sint-Jacobsschelpen met limoen

16 Sint-Jacobsschelpen 1 el plantaardige olie 1/3 tl sesamolie 1 el gehakte bieslook limoensap sesamzaad1. haal de sint-jacobsschelpen uit hun schelp en haal ze door een mengsel van oliën en het bieslook; bestrooi ze met zout en peper. spoel de schel... bekijk recept »

Pagina 75 van 100