Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

zalm mi-cuit op een bedje van gestoofd witloof

4 lapjes verse zalm van 1cm dik (150gr/persoon) 2,8 kg witloof 1 bosje bieslook 1 bosje koriander citroensap olijfolie suiker of steviapoeder peper en zout 1. snij de witloofstronkjes fijn. Bak ze in een bodempje olijfolie met een beetje suiker o... bekijk recept »

PARMENTIER MET GRIJZE GARNALEN

5 AARDAPPELEN 400 GR GEPELDE GARNALEN 1/2 BOSJE BIESLOOK fijngehakt 30 GR BOTER VOOR DE PUREE 25 GR BOTER VOOR DE PREI SAP halve citroen 1 preiwit 2 dooiers 2 DL ROOM 1 DL NOILLY PRAT (vermouth)1. schil de aardappelen, en kook ze gaar. Pureer... bekijk recept »

Kruidenboter

123 gr margarine/roomboter voor de liefhebbers 1 tl mosterd 1 el verse bieslook 2 el verse peterselie 1/4 ui 1/2 tl gedroogde basilicum peper & zout1. roer de margarine zacht. 2. voeg de mosterd toe. 3. was en hak het verse bieslook en de verse peter... bekijk recept »

Frittata met waterkers en grijze garnalen

150 Gram Grijze garnalen 1 Bosje Waterkers 8 Kerstomaatjes 1/4 Plantje Bieslook 50 Gram Geraspte kaas 75 Gram Kruidenkaas 6 Eieren 2 Eetlepel Vloeibare Solo Peper en zout 1. Voorbereiding: pluk de blaadjes van de waterkers en gooi de steeltjes ... bekijk recept »

Tricolore omeletjes

4 eieren 0.25 gele paprika 0.25 rode paprika 0.25 groene paprika 1 el Solo Vloeibaar 1 el Solo tuinkers 0.5 bakje kerstomaten versgemalen peper bieslook grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Wrijf de kerstomaten in met wat Solo Vl... bekijk recept »

Witlofschuitjes met peer en roquefort

4 st witlof 2 peren (Doyenne de Comice) 100 g Roquefort 25 cl crème fraîche citroensap bieslook peper 1. Maak de witlof los en gooi de minder mooie bladen weg (of bewaar ze voor een ander gerecht met witlof). Was de bladeren in een kom met koud wa... bekijk recept »

Roggebroodvierkantjes met salami en roomkaas

125 gr roomkaas Philadelphia of Mon chou 2 el platte peterselie fijn gehakt 2 el belook fijn geknipt 6 sneetjes roggebrood ( Fries)in vieren gedeeld 12 plakjes salami gehalveerd 12 zongedroogde tomaatjes in reepjes zout en peper uit de molen extra... bekijk recept »

Heerlijke Hapjes........... met Boursin

1 kuipje Boursin knoflook en fijne kruiden 8 middelgrote champignons schoon gemaakt 2 el gesnipperde bieslook 2 sneetjes casinobrood geroosterd 6 kerstomaatjes 1 el water 1 takje verse peterselie 1. Roer de Boursin los met 1 eetlepel water.2. Ma... bekijk recept »

Hamrolletjes

100 gr achterham 100 gr roomkaas naturel 1 kleine ui 1 1/2 tl bieslook pezo naar smaak1. Hamrolletjes gevuld met een mengsel van roomkaas, ui en bieslook.2. Een erg geslaagd recept hamrolletjes gevuld met een roomkaasmengsel. Een erg lekker hapje! ... bekijk recept »

Gevulde tomaten met eiersalade

4 middelgrote tomaten 4 hardgekookte eieren 2-3 zongedroogde tomaten op olie 1 1/2 eetlepel halvanaise/mayonaise 1 koffielepel versgemalen peper 2 eetlepels fijngesneden bieslook 1 eetlepel kappertjes en/of zwarte imitatiecaviaar 1. Snijd de kap... bekijk recept »

Pagina 77 van 100