Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Tagliatelle Met Geitenkaas En Gerookte Zalm

Pasta. 80g gerookte zalm.4 ronde geitenkaasjes.4 eetlepels room. 3 eetlepels honing.3 eetlepels mosterd.Bieslook. Kook de pasta.Wikkel de gerookte zalm rond de geitenkaasjes en bak ze gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180?C. Klop de ro... bekijk recept »

Toast Met Geitenkaas, Honing En Tijm

Olijfolie4 sneden casino-witbrood zonder korst4 plakken Griekse geitenkaas1 cm dik4 eetlepels tijmhoningverse bieslook. Grill het brood lichtbruin met olijfolie. Leg de plakken geitenkaas er op. Giet over elke plak 1 eetlepel honing en leg het geheel... bekijk recept »

Garnalen Uiensoep

2 teentjes knoflookfijngesneden2 el olijfolie1 l melk25 g boter2 grote uien fijngesneden25 g bloem1 el tomatenpuree2 visbouillontablettenverkruimeld200 g gepelde hollandse garnalenzoutpepernootmuskaat2 el fijngesneden bieslook. Bouillontabletten toev... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 zak koelverse mosterdsoep (950 ml) - 1 bekertje demi creme fraiche - 2 eetl. fijngesneden bieslook Verwarm de mosterdsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop intussen de creme fraiche luchtig en roer de bieslook erdoor. Verdeel de soep o... bekijk recept »

Gulpener Mosterdsoep

2 dl Room Culinair 2 groenten bouillonblokjes 1 liter water peper ca. 5 eetlepels grove Limburgse mosterd (volgens eigen smaak) bieslook Meng de mosterd in een kommetje los met de Room Culinair. Breng het water in een pan aan de kook en voeg er de bo... bekijk recept »

Champignonsoep

1 flesje Maggi Basis voor Champignonsoep 150 g champignons in plakjes 1 gesnipperd sjalotje 1 eetlepel boter 100 g fijne doperwtjes (diepvries) 2 eetlepels creme fraiche 1 zakje Maggi Soepenbinder 1 eetlepel fijngesneden bieslook Fruit in een soeppan... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaten Knoflooksaus

Zak mosselen2 uien4 tomtaten ontveld en in stukjes4 e.l. olijfolie4 e.l. provencaalse kruiden2 grote tenen knoflook, vers gemalen peper en 4 e.l. fijngeknipte bieslook. Bak de knoflook en de ui en de tomaat in c.a. 4 minuten. Voeg de provencaalse kru... bekijk recept »

Amerikaanse Dipsaus

Halve liter slagroom5 eetlepels karnemelk,1 pakje droge uiensoep1 teentje knoflook1 klein gesnipperd uitjeeventueel nog een beetje bieslook. Na het verdikproces de droge uiensoep toevoegen door heel langzaam te roeren. De gesnipperde ui toevoegen. he... bekijk recept »

Rijstsalade Met Groene Asperges

150 gram (basmati)rijstzoutpeper65 gram hazelnoten200 gr groene asperges150 gr peultjes1 gele paprika1 limoen6 etl olijfolie15 sprietjes bieslook110 gr jumbo garnalenKook de asperges samen met de peultjes in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af en laat ze... bekijk recept »

Rauwe Ham Met Appel En Geitenkaas

12 plakken rauwe ham 1 grote of 2 kleine appelsin miniblokjes 150 g zachte geitenkaasverkruimeld 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries) of mespunt gedroogde tijm versgemalen peper 1 1/2 eetl. honing 1 eetl. walnotengehakt tuinkers of veldsla als g... bekijk recept »

Pagina 79 van 100