Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Mosterdsoep

Bakje champignons, 1 ltr. kippebouillon, 2-4 dl room culinair, 150 gr verse roomkaas met kruiden of boursin. 3 el grove mosterd bieslook Doe de kippebouillon in een pan, Voeg de roomkaas en mosterd erbij en mix dit even. Room toevoegen, champignons... bekijk recept »

Romige Mosterdsoep Met Prei En Ham

1 kg prei250 gr kruimige aardappels20 gr boter1 pot runderfond2 1/2 el zaanse mosterd150 gr gerookte ham1 dl slagroombieslook. Warm de soep op. klop de slagroom dik vloeibaar. Knip de bieslooksprieten van 6 cm lang af. Bak de hamreepjes knapperig in ... bekijk recept »

Uiensoep Met Paddestoelen

4 grote uien300 g paddestoelen (champignonskastanjechampignonsoesterzwammenshii-take)1 el citroensap40 g boter(versgemalen) peper1 tl Italiaanse keukenkruiden9 dl bouillon1 dl droge sherryversgeknipte bieslook (of basilicumblaadjes) Smelt de boter en... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 kleine stronk broccoli 1 aardappel 1 prei 1 l kippenbouillon 3 eetl grove mosterd 1 eetl margarine 1 eetl gehakte bieslook 25 gr pecorino Kook de broccoli, de aardappel en de prei in de bouillon in 20 minuten gaar. Voeg de mosterd toe, en pureer in... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 kleine stronk broccoli1 aardappel1 prei1 liter kippenbouillon3 el grove mosterd1 el margarine1 el bieslook Kook de broccoli, de aardappelen en de prei in de bouillon in ca. 20 minuten. voeg mosterd toe en pureer alles in de blender. Doe weer in de ... bekijk recept »

Pompoensoep

1 fles Maggi Basis voor Kippensoep 1,5 l water 750 g pompoen in blokjes 1 ui fijngehakt nootmuskaat scheutje koffieroom fijngesneden bieslook 1. Verdun de soepbasis met het water 2. Kook hierin de pompoen en ui gaar (ca. 45 minuten) 3. Pureer d... bekijk recept »

Gevulde Mini Paprika

4 mini rode paprika's bieslook geitenkaas vloeibare honing peper zout paprikapoeder Paprika′s vullen met geitenkaas. bovenop wat stukjes bieslook en paprikapoeder. dit ongeveer 20 minuten in oven (200C) zetten regelmatig kijken. bekijk recept »

Ontbijttaartje

4 vellen bladerdeeg 4 eetlepels spek 2 eieren 3 eetlepels melk 2 eetlepels geraspte kaas 2 eetlepels bieslook 4 schijfjes ganda ham 4 eieren Plooi de randjes v/h bladerdeeg over de vorm en verdeel er spek over, bak 10". Meng ondertussen 2 eieren met... bekijk recept »

Pompoensoep

2 kleine uien - 1 kg pompoen - 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 gr) - 25 gr verse bieslook - 25 gr boter - 1 teentje knoflook - 2 kruidenbouillontabletten - zout - versgemalen peper - 300 gr broccoli - 125 gr mascarpone - 1 pak verse torte... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Pagina 80 van 100