Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Looksaus

200 g plattekaas of yoghurt 1/8 komkommer 1 teentje look1 ui bieslook 3 augurkjes peperSnij de gewassen komkommer (de groene schil mag eraan blijven) en de augurkjes zeer fijn. Pel de ui, was het bieslook en snipper het zeer fijn. Meng alles onder de... bekijk recept »

Paddestoelensoep met scheutjes

500 gr paddestoelen in stukjes gehakt5 el olijfolie3 dl witte wijn9 dl kippenbouillon3 teentjes look fijngesnipperd1 bosje bieslook fijngesnipperd1 doosje preischeuten- Verwarm de olie in een pan en stoof hierin de looksnippers samen met de paddestoe... bekijk recept »

Preistamppot met ei

Voor 4 personen: 1 1/2 kg aardappelen Zout, peper 350 gram shoarmareepjes 1 kg prei 50 gram boter 1 dl melk of room 1 theelepel shoarmakruiden Nootmuskaat 4 eieren 2 eetlepels fijngehakte bieslookKook de geschilde aardappelen in water met wa... bekijk recept »

Roscoff Salade

5 soeplepels Calve Mayonaise van Dijon 1 bloemkool 16 grote gepelde garnalen 1 wortel een tiental kerstomaten fijngesnipperde bieslook- Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in ronde plakjes en laat de groenten 5 minuten blancheren in gezouten w... bekijk recept »

roquefortsaus

125 g roomkaas 50 g roquefort 8 eetlepels slagroom 1 eetlepel calvados (of cognac) 1 theelepel mosterdsaus (klaar gekochte saus) 1 flinke snuf paprikapoeder 1 eetlepel gehakte bieslookMeng de roomkaas en de roquefort met een vork door elkaar en... bekijk recept »

Scandinavische vistaart

sneden bruin of wit casinobrood 3 dl garde- of slagroom 2 dl mayonaise beetje cayennepeper beetje paprikapoeder zout en peper 1 dl gehakte dille 1 dl geknipte bieslook (het kan ook met dille en bieslook uit de diepvries maar niet met gedroogde uit ee... bekijk recept »

Toast met eiersalade

Voor 1 persoon: 2 sneetjes wit of bruin brood 1 tomaat halvarine 3 eetlepels eiersalade enkele sprietjes bieslookRooster de sneetjes in een broodrooster. Snijd de tomaat in plakjes. Besmeer de sneetjes brood dun met halvarine en strijk de eiersalade ... bekijk recept »

Tomatensoep met sinaasappel en broodcroutons

2 sjalotten 15 g boter 7 dl tomatensap 3 dl sinaasappelsap 2 groentebouillontabletten 1 tl gedroogde rozemarijn 1 pakje broodcroutons met tuinkruiden bieslook of muntPel de sjalotten en snipper deze fijn. Fruit deze in de boter en voeg het tomaten- e... bekijk recept »

Varkenskoteletten met verse kaas en kruiden

4 varkens- (of kalfs)koteletten 4 soeplepels verse kaas 1 soeplepel gehakt bieslook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 gehakt teentje look 4 soeplepels water boter peper en zout- Bak de koteletten aan beide kanten goudbruin in een klontje boter... bekijk recept »

Verse eiersalade van Stéfanie

8 eieren verse bieslook mayonaise peper en zoutKook de eieren in gezouten water tot ze hardgekookt zijn. Pel de eieren en leg ze in een kom. Prak ze plat. Knip de verse bieslook en meng ze onder de eieren. Voeg een paar lepels mayonaise toe (genoeg d... bekijk recept »

Pagina 82 van 100