Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Plattekaassaus goed op groentjes,vlees en vis

70 g platte kaas 0% V.G 2 koffielepels oude mosterd zout,peper,en fijngesneden bieslookMeng de platte kaas met de twee lepels oude mosterd, kruid met peper en zout , werk af met bieslook 15 kcal p.p. bekijk recept »

Witlofsalade

500 gr witlof 100 gr mandarijntjes of sinasappel 50 gr walnoten peterselie Mayonaise peper zout Azijn bieslook MosterdMaak witlof schoon en verwijder hart dat is bitter, snij in dunne ringen. partjes mandarijn of sinasappel toevoegen. Dressing make... bekijk recept »

Witloof met nootjeskaas

4 kleine witloofstronkjes 2 eetlepels zeer fijn gesneden jonagold 1 potje plattekaas 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel gehakte pistache 1 eetlepel walnotenolie 1 eetlepel gehakte bieslook kervelHaal de blaadjes van het witloof Meng de kaas met ... bekijk recept »

Witloofsalade met gerookte spekblokjes

2 stronken witloof 1 doosje gerookte spekblokjes 3 soeplepels dragonazijn bieslook of peterselie 1 klontje boter 4 zacht gekookte eierenWas en snij het witloof in fijne ringetjes, schik het in het midden van een groot bord, kook ondertussen de eitjes... bekijk recept »

Lekkereitjes In De Oven

1 blik aspergecremesoep 4 eieren bieslook 50 gr geraspte emmenthaler 75 gr gepelde garnalen margarine 4 ovenschaaltjes voorverwarmde oven (175 graden) Snijd de hardgekookte eieren in schijfjes. Smeer de ovenschaaltjes in met margarine en schik er de ... bekijk recept »

Oxtail Stew Ierland.

1 kg. runderlap mager2,50 dl.rode wijn30 gram ui 4 stuks soep(ossestaart)1theelp. salie en 1eetlp. bieslook (vers). Vlees in ca 10 minuten zachtjese verwarmen. Bieslook erboven fijnknippen. bekijk recept »

Tagliatelle Met Asperges En Gerookte Kip

300 g witte asperges100 g gerookte kipfilet200 g (verse) tagliatelle1,5 dl gezeefde tomatencayennepeperzout1 el gehakte bieslook. Asperges en kip door de gezeefde tomaten roeren even laten pruttelen en op smaak brengen met een mespunt cayennepeper en... bekijk recept »

Champignons In Gorgonzolasaus

250 gram champignons. 2oo gram gorgonzola1 dl. witte wijneen bekertje creme fraiche1 uibieslookpeterseliepeper en zout Ui fruiten, champignons erbij en bruin bakken,champignons uit de pan halen, kaas erin smelten, room erbij en de wijn. % minuutjes i... bekijk recept »

Kaascrostini Met Noten

Stokbrood notenolie brie walnoten honing bieslook Snijd het stokbrood in schuine dunne plakken van ca. 1/2 dik. Wrijf ze in met de notenolie en bak ze op een rooster in het midden van de oven in ca. 9 min. goudbruin. Warm de grill voor. Beleg de toas... bekijk recept »

Broodje Ei

2 afbakbroodjes1 tl mosterd2 eieren1/2 eetl magere yoghurtdressing1 eetl demi creme fraichepeper/zoutkerriepoeder mespunt1 eetl gehakte bieslooksla Ei in stukjes snijden, vermengen met creme fraiche, yoghurtdressing, peper/zout, kerrie poeder, moster... bekijk recept »

Pagina 84 van 100