Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Eieren In Folie

Zonnebloemolie of rapsolie4 plakken doorregen spek1 grote fijngehakte ui4 verse eieren ? zoutpeper1 el fijngesnipperde peterselie1 el fijngesnipperde bieslook Snijd het spek klein en bak het in een pan uit. Voeg de ui toe en bak deze goudbruin. Verde... bekijk recept »

Aardappelsalade

1 kg krieltjes250 g magere spekreepjes300 g hamlappen3 el mayonaise6 el yogurtbieslook1 ui fijngesnipperdpeperzoutcitroensap. In grote schaal de mayonaise, yogurt bieslook, ui, peper, zout en citroensap mengen. Meng hierdoor de warme krieltjes. Snijd... bekijk recept »

Vlatka's Beans

1 blik bruine bonen,1 flinke ui3 eetlepels olijfolie3 eetlepels azijn1 theelepel zeezoutzwarte peper naar smaak1 eetlepel bieslook. Doe de bonen in schaal, voeg dan eerst de peper,olie, zout en de azijn toe en meng dit goed door elkaar,doe dan pas de... bekijk recept »

Gemarineerd Ei Met Komkommer; Een Topvoorgerecht

2 eieren2 sjalotjes2 takjes peterselie6 sprietjes bieslook3 el dragonazijn2 el olie1 tl grove mosterdzoutpeper1 tl suiker1 kleine komkommer Komkommerrepen nogmaals voorzichtig omscheppen, over 2 platte borden verdelen, eieren uit marinade nemen, met ... bekijk recept »

Lunchgerecht

8 sneetjes volkorenbrood2 ons rauwe ham (plakjes)8 eierenzoutpeperbieslookaugurk1 tomaatboter Doe op ieder bordje 2 sneetjes brood. Bak de rauwe ham iets aan in een koekepan en leg dit op de boterham. Bak telkens 2 spiegeleieren en leg op de rauwe ha... bekijk recept »

Roggebrood Met Roerei

2 eieren 2 eetlepels room zout peper 1 eetlepel boter 4 sneetjes licht roggebrood 4 plakjes ham 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Klop de eieren met de room en voeg zout en peper toe. Laat het mengsel in een steelpan in de boter op zacht vuur ... bekijk recept »

Gevulde Ei Met Zalm (fyllad Agghalvor Med Laks)

6 hardgekookte eieren. 3 eetlepels yogonaise. 1/2 eetlepel gehakte bieslook. 50 gram zalm snippers,fijngehakt. zout ,peper. 12 ansjovis rolletjes. Halveer de eieren en wip de doiers eruit. prak de dooiers en roer er de mierikswortel en yogonaise door... bekijk recept »

Gevulde Ei Met Zalm

6 hardgekookte eieren 3 eetlepels yogonaise 1/2 eetlepel geraspte mierikswortel 1 eetlepel gehakte bieslook 50 g zalmsnippersfijngehakt zout en peper 12 ansjovis rolletjes Roer de bieslook en zalm erdoor, breng de eiercreme op smaak met zout en peper... bekijk recept »

Aardappel Gevuld Met Monchou

4 grote vastkokende aardappelen150 gr monchou1 dl room culinair1 eidooier1 el fijngeknipte bieslooknootmuskaatpeperzout Snijd de monchou in stukken, breng de room culinair met de monchou op een laag vuur aan de kook en laat de monchou smelten, snijd ... bekijk recept »

Tuinkruiden Dressing

2 dl magere yoghurt2 el gehakte tuinkruiden (peterseliebieslookcitroenmelisse)1 el tomatenpuree2 ml Natrena Vloeibaar2 el citroensap2 el olijfolie. Meng 2 dl magere yoghurt, 2 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, citroenmelisse), 1 el tomate... bekijk recept »

Pagina 86 van 100