Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Roggebrood met appelsalsa en paling

1 geschilde appel 1 eetlepel citroensap ½ eetlepel gembersiroop 1 eetlepel fijngehakte kervel of bieslook 100 gram paling 3 roggebroodjes mayonaiseSnipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel fijng... bekijk recept »

Wraphapje met garnalensalade

100 gram Hollandse garnalen 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 gedroogde tomaatjes 2 eetlepels mayonaise wraps (25 cm) veldsla chilipoeder zout en peperMeng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroog... bekijk recept »

Zalmtortilla

100 gram gerookte zalm 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) peper (versgemalen) 125 ml zure room 2 tortillaMeng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren. Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol... bekijk recept »

Groene Aardappelsalade

-1 kg gekookte aardappelen -4 hardgekookte eieren -1 bosje : peterselie dille citroenmelisse en zuring -3 eetlepels druivenpittenolie -4 a 6 eetlepels appelazijn -300 g magere zure room -1 bosje bieslook (garnering) -vers gemalen peper -was de krui... bekijk recept »

Garnalencocktail Met Mango En Limoendressing

300gram Hollandse garnalen 1 mango 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel versgehakte bieslook limoendressing: 1 bekertje (125 ml) creme fraiche 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels limoensap 1 eetlepel droge sherry of witte wijn versgemalen peper blaadjes... bekijk recept »

Krab-eisalade

Pakje krabsticks3 gekookte eierenbekertje creme fraichepaar lepels mayonaisepaar augurkjescitroensapbieslookpeper en zout. Alles voorzichtig mengen met wat citroensap erdoor en geknipte bieslook. bekijk recept »

Scampi Met Geitenkaas In Komkommer

3 komkommers400 gr. neutralezachte geitenkaas3 takjes tijm3 takjes peterselievers gemalen peper12 groteongekookte scampischeutje margarine of olijfolie classcocitroensap (naar smaak)2 sjalotjes2 ontvelde tomaatjes8 sprietjes bieslookVoor de dressi... bekijk recept »

Portabella's, Gevuld

2 portabella's. 125 gram geitenkaas (chavri) 1 ui bieslook knoflook zout peper 1 dl wijn 1 dl water 1 bouillonblokje In een kom de geitenkaas, uisnippers, bieslook, knoflook, zout, peper en de fijngesneden voetjes van de portabella′s goed menge... bekijk recept »

Hongaarse Komkommer

1 komkommerzout2 eetlepels witte wijnazijnpaar druppels zoetstof (natrena) of 2 theelepeltjes suiker150 gram lekkere gekookte boerenham in niet te dunne plakken1/8 ltr zure roomwitte peperpaprikapoeder edelsusz1 eetlepel fijngesneden bieslook Leg de ... bekijk recept »

Pittige Komkommersalade

1/2 komkommer1eetl ketjap manis1theelsambal oelek1theel donkerbruine basterdsuiker1eetl gesnipperde munt of bieslook Was de komkommer ,halveer deze en schraap een lepeltje de zaadjes eruit. Snij de helften in de lengte nogmaals door en snijd de kwart... bekijk recept »

Pagina 88 van 100