Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Byzantijnse Salade

3 appels citroensap 1 grapefruit 1 sinaasappel 100 gram gekookte ham 150 gram belegen kaas(leerdammer) 4 eetlepels rode paprika uit een potje 3 eetlepels turkse yoghurt 2 eetlepels koffieroom 2 eetlepels fijngeknipte bieslook peper,zout Schil en snip... bekijk recept »

Zwitserse Salade

-150 g gruere -het hart van 1 krop sla -4 gekookte aardappelen (in kleine blokjes) -200 g gekookte ham (in kleine blokjes) -4 hardgekookte eieren -veel bieslook -1 volle th lepel franse mosterd -1 dl slagroom -sap 1 citroen -zout en versgemalen peper... bekijk recept »

Jutlands Brood

-100 g verse kaas (dubbelroom) -1 stuk komkommer -1 th lepel geraspte mierikswortel -zout en witte peper -wat suiker -2 sneetjes Schwarzbrot -bosje radijs -bieslook -halveer het brood en bespuit met de kaascreme -bedekken met dunne plakjes radijs -fl... bekijk recept »

Gevulde Eieren Met Ham En Noten

6 hardgekookte eieren 50 g beenham (dikke plak) of in blokjes 5 walnoten 1 eetl. Franse mosterd 1 eetl. mayonaise 1 theel. citroensap zout bieslook Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten, mosterd, mayonaise, citroens... bekijk recept »

Gevulde Eieren Van Gre

5 hardgekookte eieren 1 thl kerrie 2 el margarine/halvarine 50 gr kaas peper zout 1 el mosterd beetje bieslook. 2 el mayonaise. Snijd de eieren door en verwijder voorzichtig het eigeel. prak het eigeel met een vork kruimelig voeg peper en zout,moster... bekijk recept »

Aardappelsalade

500 gram aardapplen 100 gram prei (en/of witlof) halve ui 1dl yoghurt 2dl mayonaise 150 gr gepureerde zilveruitjes 1 thl mosterdgehakte peterseliebieslook en dille Maak een dressing van de yoghurt, en de gepureerde zilveruitjes. Doe er de moster geh... bekijk recept »

Pompoen-camambertmuffins

1 kop gekooktegepureerde pompoen20gr.gesmolten boter 1el zure room 2el fijngehakte bieslook 2 eieren,gescheiden140gr zelfr.bakmeel125gr camambertin kleine blokjes1/4 kop amandelsnippers Pompoen, boter,zure room,bieslook eigeel en meel glad mixen. Eiw... bekijk recept »

Pompoen-camambertmuffins

1 kop gekooktegepureerde pompoen20gr.gesmolten boter 1el zure room 2el fijngehakte bieslook 2 eieren,gescheiden140gr zelfr.bakmeel125gr camambertin kleine blokjes1/4 kop amandelsnippers Pompoen, boter,zure room,bieslook eigeel en meel glad mixen. Eiw... bekijk recept »

Tomatenboter

2 fijngehakte sjalotjes1 teen knoflook2 eetlepels olijfolie75 gram gezouten boterenkele druppels tabasco1 eetl. ketchup1 zongedroogde tomaat2 eetlepels bieslook Fruit de sjalotjes in olie, voeg knoflook toe en fruit 1 minuut mee, roer tabasco, ketchu... bekijk recept »

Pastasalade

250 gram fusili(of andere pasta)zoutpeper200 gram ham150 gram geraspte kaas1 bosje radijs1/2 komkommer1 bosje bieslook3 el mayonaise3 el yoghurt3 el witte wijnazijn3 el olie Snij ham in reepjes, radijs in plakjes, komkommer in blokjes en hak de biesl... bekijk recept »

Pagina 89 van 100