Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Wraphapjes met garnalensalade

100 g Hollandse garnalen 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 gedroogde tomaatjes 2 eetlepels mayonaise Wraps (25 cm) Veldsla Chilipoeder Zout en peper- Meng 100 g Hollandse garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries), 2 gedroog... bekijk recept »

Pasta met wilde champignons en geitenkaas

400 gr pasta200 gr wilde champignons2 eetlepels gehakte bieslook2 dl room1 dl sherry1 gehakte sjalot2 gehakte teentjes look4 blaadjes salieboter4 sneetjes geitenkaas- Kook de pasta al dente en spoel ze onder koud stromend water - Stoof de gehakte loo... bekijk recept »

Zalm in jasje

gerookte zalm bieslook feta zure room bladerdeeg peper zout- Zalm,feta heel fijn snijden snufje zout en peper erbij beetje zure room bieslook fijn snijden en alles goed mengen. een vel bladerdeeg van punt naar punt vouwen in een driehoek, en weer ter... bekijk recept »

Mini tomaat-garnaal

kerstomaatjes 200 Gr. grijze garnalen mayonese peterselie dille peper en zout steeltjes bieslookMaak de tomaatjes schoon en snij er een hoedje af Haal de zaadjes voorzichtig uit de tomaatjes. Meng de garnalen met de mayonese en de kruiden. Vul de tom... bekijk recept »

Gebakken wijting met geprakte bloemkool en bote

1 bloemkool nieuwe aardappelen peper en zout nootmuskaat 250 g boter 4 el fijngehakte bieslook 8 wijtingfiletsKook de bloemkool beetgaar, giet af, prak fijn met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook de aardappelen beetgaar. Smelt boter... bekijk recept »

Gebakken zalm met Gandaham en zwarte tagliatelle

600 gr verse zalm zwarte tagliatelle 12 plakken Gandaham rivierkreeftensaus groene kruidensaus bieslookBereiding Tagliatelle koken De zalm uitsteken (rond) omwikkelen met Gandaham en opbinden met een touwtje In de oven bakken met olijfolie (20 min.... bekijk recept »

Geitenkaastaartjes

75 gram verse geitenkaas 1 ei 25 gram ham in reepjes veel bieslook 12 saladecupsMeng kaas, ei, ham en bieslook, verdeel over de cups en bak op 200?. bekijk recept »

Gerookte biozalm met bieslookcréme.

300 gr. gerookte biozalm4 kleine patatten1 bakje tuinkers1 bosje bieslook100 gr. platte kaas5 cl. roompeper en zoutWas de patatten en kook ze in de schil.Ze moeten stevig blijven. Klop de room op,en meng met de platte kaas en de versnipperde bieslook... bekijk recept »

Gerookte zalm met verse pasta

4 plakken gerookte zalm 200 g pasta 2 dl room 4 soeplepels olijfolie 1 bosje bieslook 4 soeplepels geraspte parmezaan peper en zout.Bereiding : Laat de pasta koken en vervolgens schrikken onder een straal koud water. Warm terug op met de room. ... bekijk recept »

Gepaneerde zalm met kruidenkaas

voor 4 personen: 4 zalmfilets 200 g kruidenkaas peper & zout viskruiden 1 eigeel met water bloem paneermeel arachideolie bieslooksnij de zalmfilets overlangs en vouw ze open besmeer de binnenkant met de kruidenkaas sluit de zalmfilets en kruid me... bekijk recept »

Pagina 83 van 100