Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Carpaccio van Jakobsvrucht met ganzenlever

6 gekookte krielaardappelen 3 rauwe jakobsvruchten 50 g licht gebakken ganzenlever 12 halve muskaatdruiven zout en gehakt bieslookPel 6 gekookte krielaardappelen, snijd ze in tweeën en verdeel er de 3 in fijne plakjes gesneden rauwe jakobsvruchten ov... bekijk recept »

Radijsbroodje

175 gr magere kwark 1 eetlepel bieslook 1 eetlepel peterselie peper en zout 3 knäckebröd gistpasta ( bvb marmite ) 1 bosje radijs 1 kleine koolraapRoer de gehakte bieslook en peterselie met wat zout en peper door de kwark. Bestrijk het knäckeb... bekijk recept »

Avocadomousse

6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar* 1 dl witte wijn of groentebouillon 1 avocado peper, zout wijn of citroensap paar druppels tabasco circa 16 sprietjes bieslook 1 eetl. mayonaise 1,5 dl slagroom bieslooklon aan de kook. <br />- Knijp d... bekijk recept »

Aardappel-torentjes(pommes duchesse)

Voor 4 personen: 300 gr aardappelen (afkokers) 40 gr boter 1 eidooier Nootmuskaat 2 eetlepels bloem 2 eieren 1 eetlepel olie 150 gr grofgehakte amandelen Frituurolie Sprietjes bieslook Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaatAardappels in schil in... bekijk recept »

Eendenborst met pasta

2 mooie eendenborsten pasta naar keuze ? rode, gele en groene paprika olijfolie gevogeltebouillon honing bieslookPasta beetgaar koken en verfrissen onder stromend water De paprika's schillen en aanstoven in olijfolie (zachtjes onder deksel) De pasta ... bekijk recept »

Eendenborst met pasta

2 mooie eendenborsten Pasta naar keuze 1/2 rode, gele en groene paprika Olijfolie Gevogeltebouillon Honing BieslookPasta beetgaar koken en verfrissen onder stromend water De paprika's schillen en aanstoven in olijfolie (zachtjes onder deksel) De... bekijk recept »

Fijn kleurrijk zalmlepeltje

voor 10 lepelhapjes: 3 sneden gerookte zalm 2 kleine paarse aardappelen bieslook vloeibare honing olie frambozenazijn peper + zoutZalm en aardappelen in heel kleine stukjes snijden. Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering... bekijk recept »

Pagina 81 van 100