Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

avocadocreme-met-reepjes-tomaat

1 rijpe avocado en sap van 1 limoen 2 eetl verse basilicim en bieslook fijngehakt 2 kleine trostomaatjes1. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in flinterdunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 2. Meng de tomaatreepjes... bekijk recept »

Varkenshaasje In Pittige Perziksaus

4 rijpe perziken1 tomaat1 kleine rode Spaanse peper1 sjalotje1 eetlepel olijfolie1 teentje knoflook1 theelepel chilipoeder1 theelepel gemalen koriander1/2 theelepel kaneelpoeder1/2 theelepel djinten1 theelepel kruidenbouillonpoeder2 varkenshaasjes (a... bekijk recept »

Tien simpele, maar lekkere sauzen voor over je vis

Kijk bij de bereidingen1. Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijg... bekijk recept »

Viscurry

100 gram visfilet (kabeljauwwijtingschelvis) 2 sprietjes bieslook half pakje kerriesaus kwart el gembersiroop Maak de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar. Roer de vis door de saus en kook de saus met de deksel op de pan 5 min... bekijk recept »

Portabello's Gevuld Met Aardappelpuree

3 grote aardappels6 Portabello's met een min. doorsnede van 7 1/2 cm.3 eetl. belegengeraspte kaaskoksroomklontje boternootmuskaat1 theel. zout1 theel. versgemalen witte peper1 eetl. olijfoliepaar sprietjes bieslook Doe de aardappelpuree in een spui... bekijk recept »

Snijbonen Met Santen

500 gram snijbonen - 50 gram santen van een blok - peperzout - nootmuskaat - 2 eetlepels fijngehakte bieslook Doe de santen bij de uitgelekte snijbonen. Laat smelten. Schep de groente om. Maak op smaak met peper, nootmuskaat en veel fijngeknipte bies... bekijk recept »

Geroosterde Zalmmoot Met Citroenroom

1 citroen 2 eetlepels (olijf)olie 1 theelepel chilipoeder 2 zalmmoten 1 bekertje zure room 1 eetlepel bieslookfijngeknipt 1 eetlepel peterseliefijngehakt zoutpeper 1 citroen 2 eetlepels (olijf)olie 1 theelepel chilipoeder 2 zalmmoten 1 bekertje zure ... bekijk recept »

Zuppa Di Zucca Del Nonno Vito

600 g pompoen1/2 l kalfs- of vleesbouillon2 el boter4 lente-uitjes in dunne ringen1/4 l melk2 el slagroom2 el vers geraspte parmezaanse kaas2 tl fijngesneden bieslook. Pompoen in bouillon in 20-25 min gaarkoken, mengsel pureren, boter smelten en lent... bekijk recept »

Thailand: Khao Niaw Sod Sei

150 gram ongekookte kleefrijst 400 gram rauwe kipfilet Hulpmiddelen Stoompan Hulpmiddelen - Stoompan Bereidingswijze Laat de kleefrijst minstens 2 uur weken in heet water. Snijd de kipfilet zeer fijn. Was de koriander en bieslookdep ze droog en hak ... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaten Knoflooksaus

2 grote tenen knoflook, 1 ui, 1 blikje tomaatstukjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 300 gr. gekookte mosselen, vers gemalen peper, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook. Bak de knofllook, de ui en de tomaatstukjes ca. 4 minute... bekijk recept »

Pagina 78 van 100