Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Penne met groentjes en spekjes

400 gr penne 250 gr gezouten spekjes 250 gr gerookte zalm 300 gr erwtjes 250 gr peultjes 1 sjalot 1 dl room 1 dl witte wijn 2 el groentebouillon bieslook peper en zout1. - snij de gerookte zalm in reepjes2. - snipper de sjalot fijn3. - snipper de bie... bekijk recept »

Tagliatelli met zalm en roomsaus

250 gr Tagliatelli 200 gr gerookte zalm 2 sjalotten 25 gr boter 1 glas droge witte wijn 1/4 l verse room 1 bosje bieslook zout, peper 1. Kook de tagliatelli zoals vermeld op verpakking.Snij de zalm in smalle reepjes. Fruit de gesnipperde sjalotten... bekijk recept »

Bonte linguine

300 gr wortelen 1 courgette bieslook 6 el amandelschilfers 200 gr champignons Parmezaanse kaas 400 gr linguine peper&zout (pezo)1. Schil de wortelen en de courgette.2. Snij er met een dunschiller overlangs brede stroken af.3. Was het bieslook, ... bekijk recept »

Pasta met gerookte zalm

375 gr pasta naar keuze 150 gr gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teen knoflook 2 1/2 dl slagroom of kookroom 20 gr bieslook gehakt ( geknipt) 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el parmezaanse kaas 1 pot zongedroogde tomaatjes 1. Dit is nou echt e... bekijk recept »

Taartje v. geitenkaas ,zongedr. tom.met gandaham

250 gr gandaham 4 stuks geitekaasjes (type crottin) 100 gr zongedroogde tomaten 1 potje basilicum bieslook 2 sjalotjes 8 groene olijven 10 gepelde amandelnootjes 1 dl olijfolie 1/2 dl balsamicoazijn 1 tlp roomse kervel 1 tlp munt 1 tlp koria... bekijk recept »

Boterham met radijs en kwark

20 g Becel Gold 1 koffielepel mierikswortel 2 sneetjes meergranenbrood 15 radijzen 4 soeplepels bieslook en een paar takjes voor de afwerking 250 g light kwark versgemalen peper versgemalen zout 2 bladeren Romeinse sla 1. Meng de Becel Gold met d... bekijk recept »

Paprikasoep

margarine 2 uien 2 rode paprika's 2 bouillonblokjes 1 liter water cayennepoeder of paprikapoeder 1 gekookt ei bieslook 2 soeplepels Boursin kruidenkaas1. Stoof de uien en 1,5 paprika in de margarine2. Voeg na 5 minuten 1 l warm water en de b... bekijk recept »

Paprikasoep

1 soeplepel boter 2 grote uien 2 st bouillonblokjes kip of vlees 2 rode paparika's 1 l water 1 beetje cayenne 1 st hardgekookt ei 1 beetje bieslook 2 soeplepels boursin light kaas1. Stoof de uien en 1,5 paprika in de margarine2. Voeg na 5 minuten 1 l... bekijk recept »

Maaltijdsoep van courgette en ham

2 courgettes 2 eetlepels Solo vloeibare margarine 2 theelepels currypoeder 2 eetlepels bloem 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees 100 g gekookte ham 1 kopje gekookte witte rijst bieslook 1. Snijd de courgettes en de ham in blokjes. Hak voor de garne... bekijk recept »

Scampisoepje

500 gr Scampi 2 Ui 1 Prei 3 Wortel 2 takjes Selder 1,5 l Visbouillon 50 gr Vetstof Kruidentuiltje Bieslook Scheutje witte wijn 1. Scampi pellen2. Bouillon : 1 ui snipperen , 1 wortel , groen van de rpei en tekjes snelder versnijden. Scampipelle... bekijk recept »

Pagina 74 van 100