Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Spaans Rundvlees

200g dik gesneden chorizo 2 uien 30 g boter 400 g winterwortel ? struik bleekselderij 750 g stoof- braad- of sukadelappen 2 theelepels paprikapoeder blikje tomatenpuree 2 laurier-blaadjes 2 takjes tijm of provencaalse kruiden 2 ? dl wijn 1 tablet bou... bekijk recept »

Provencaalse Stoofpot

4 plakken rauwe ham van ? centimeter dikte1? kilo riblappen4 uien2 winterwortels3 stelen bleekselderij1 rode paprika2 teentjes knoflook100 gram boter1 afgestreken eetlepel provencaalse kruiden ? liter vleesbouillon? liter rode wijnzout en cayennepepe... bekijk recept »

Provencaalse Risotto

Peperzouthalf pakje dessertrijst (kortkokend)1 blokje vleesbouillon1 chilipeper1 blik tomaatblokjes1 el. gehakte peterselie1 grote ui1 stengel bleekselderij1 zakje verse Provencaalse kruiden100 gram doperwten2 el. olijfolie2 teentjes knoflook25 gram ... bekijk recept »

Maaltijdsoep met spekjes en rookworst

1 grote rookworst 500 gram kruimig kokende aardappelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 flinke winterwortel 1 steel prei 2 stelen bleekselderij 1 grote rode paprika 1 liter vlees- of kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten 1 dl kookr... bekijk recept »

Aubergineschotel uit Italië

Voor 4 personen: 1 ui 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij 350 gr Italiaanse worst 1 aubergine 250 gr trostomaten 50 gr groene olijven, zonder pit 4 el Extra Vergine olijfolie 2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena 1/2 el poedersuiker 50 gr ... bekijk recept »

Aubergine uit de oven

2 aubergines300 gram bruine rijstpeper / zout4 stengels bleekselderij1 uitje 1 teen knoflook1 theelepel oregano basilicum suikermespunt gemberpoeder1 wortel 1 prei1 blik tomaten in sapmespunt tijm200 gram feta- Was de aubergine, snijd ze in dunne pla... bekijk recept »

Hartjessoep

Voor 4 personen: 1 liter groentenbouillon van 1 tablet 60 gram tarly 1 ui 2 worteltjes 2 stengels bleekselderij 125 gram kleine champignons 125 gram tofu 2 eetlepels walnotenolie 2 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels tomatenpuree peper uit... bekijk recept »

Kabeljauw met zoetzure saus

400 gr kabeljauwfilet 1 ui 1 winterpeen 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 blikje ananasblokjes 2 el gemberpoeder 2 el bieslook 4 el bloem 3 el olie (zonnebloem/olijf) 1 blikje tomatenblokjes 1 blokje bouillonpoeder ketj... bekijk recept »

Luiks stoofvlees

Voor 6 personen: 1 kg magere runderlappen 2 uien 1 winterwortel 5 stengels bleekselderij 2 eetl. zonnebloemolie 75 g boter 4 dl vleesbouillon of vleesfond versgemalen peper zout 2 theel. paprikapoeder 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 the... bekijk recept »

Ossobucco 2

10 kalfsschenkels 2 blikken gepelde tomaten boter bloem 1 l rode wijn 16 teentjes knoflook 3 ui 1 bosje bleekselderij 2 winterwortel basilicum tijm 1 citroen 2 bouillonblokjes zout en peper- Snijd het vlies om de kalfschenkels op verschillende plaats... bekijk recept »

Pagina 72 van 100