Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Gegratineerde koolvisschotel

1 wortel of 200 g waspeen, geschrapt, in plakjes4 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1/2 komkommer, met schil, in blokjeszoutversgemalen peper200 ml gezeefde tomaten (pakje)400 g diepvries koolvisfilet (Vismarine), ontdooid450 g voorgekookt... bekijk recept »

Gevulde kalkoen met bessenglazuur

1 kalkoen van 2-2,5 kg2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1 stevige appel, geschild, in stukjes12 gedroogde abrikozen, in stukjeskruim van 5 sneetjes volkorenbrood50 g walnoten of amandelen, gehaktenkele takjes verse tijmzoutversgemalen peper1... bekijk recept »

Tortilla met sinaasappel-selderijsalade

3 eetl. olijfolie450 g gekookte aardappelplakje s (koelvers)6 eierenzout en versgemalen peper1 theel. kaneelpoeder1 blikje maïs (ca. 275 g), uitgelekt1 lenteuitje/bosuitje in ringetjes2 sinaasappels dik geschild3 stengels bleekselderij in bo... bekijk recept »

Varkensschnitzel gevuld met appel, peer en noten

1/2 elstar appel, geschild, klokhuis eruit1/2 stevige handpeer, geschild, klokhuis eruit50 ml calvados1 stengel bleekselderij, geschild30 g pecannoten4 grote ongepaneerde varkensschnitzels van ca. 150 g p.st.zoutversgemalen peper3 eetl. koude... bekijk recept »

Quinoasalade met wokgroenten

200 g quinoa 500 g broccoli 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 prei 1 stengel bleekselderij 100 g spinazie 8 el olijfolie 100 g pijnboompitten 2 el fijngesneden verse peterselie 3 el citroensap zwarte peper1. Kook de quinoa zoals aangegeven o... bekijk recept »

Bolognesesaus

4 ui 8 teentjes knoflook 8 el olijfolie 200 gr pancetta 200 gr wortel 200 gr bleekselderij 1,5 kg mager rundergehakt 1 blikje (groot) tomatenpuree 200 ml rode wijn 500 ml passata (gezeefde tomaten) 500 ml runderbouillon 8 takjes rozemarijn 8 t... bekijk recept »

Lasagne met kalkoen

350 g kalkoenfilet 2 stengels bleekselderij 250 g paddenstoelen 2 eetlepels Solo Vloeibaar 1 Knorr bouillonketeltje kip 1 fles tomatenpulp (500 ml) 75 g mascarpone (4 à 5 eetlepels) 125 g lasagne bladen 50 g geraspte kaas (Gouda of Emmenta... bekijk recept »

Witlof-kipsalade

3 kipfilets 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip 4 stronkjes witlof 2 stengels bleekselderij 2 rode appels 3 el walnoten 1.5 el mayonaise 1.5 el yoghurt 2 el appelsap beetje citroensap zout, peper 1. Leg de kipfilets in een pan en voeg zoveel wat... bekijk recept »

Tomatensoep uit Toscane

2 dikke teen knoflook geperst 1 dikke ui gesnipperd 1 rode paprika zonder zaad en zaadlijsten in stukjes 4 stengels bleekselderij 500 gr tomaten ontveld en in stukken gesneden ruim 1 liter kippenbouillon van 2 blokjes 2 el olijfolie peper en zo... bekijk recept »

Ossobuco alla Milanese

4 Kalfschenkel ca 5 cm dik 1 grote Ui 2 Wortels 1 stengel Bleekselderij zout en peper 2 eetlepels Bloem 100 gram Boter 1,5 dl Droge witte Wijn 1 blik Tomaatstukjes 1 dl Vogelfond of Boullion 1 Citroen 1/2 bos Peterselie 1 teen Knoflook 1. Laat... bekijk recept »

Pagina 74 van 100