1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool1 el roze peperbessen2 takjes bladpeterselie1 el paneermeel2 el witte wijnazijn4 el olijfoliezoutpeper1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes. Laat ze 25 minuten koken. Giet af e... bekijk recept »
150 g tempurameel1 bloemkool (in roosjes)frituurolie2 sjalotten (fijngesnipperd)12 el gehakte kruiden (bv. bladpeterselie, koriander, kervel, tijm, dragon en marjolein)1 el citroenschil (geraspt)1 teentje knoflook (geperst)2 el kappertjes (fijngehakt... bekijk recept »
250 g bloemkool2 el boter200 ml roomcitroensap8 saffraandraadjes1 mespuntje saffraanpoedernootmuskaatwitte peperzout1. Spoel de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Kook ze gaar in 400 ml water met een snuifje zout. Hou enkele roosjes apart voor ... bekijk recept »
1 bloemkool4 kalfsworsten (dunne, chipolata)150 g magere kaas (gemalen)550 ml halfvolle melk2 el bloemnootmuskaatpeperzout800 g aardappelen1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in ge... bekijk recept »
1 bloemkool1 ui1 preiwit1 aardappel2 l kippenbouillon100 ml room8 el ham (reepjes)boterpeperzoutpeterselie (paar plukjes)1. Snij de bloemkool in stukken, maar hou enkele roosjes apart voor het garnituur. Snij de ui, prei en aardappel grof. 2. Fruit d... bekijk recept »
1 bloemkool1 broccoli4 wortelen100 g bloem100 g ijskoude boter50 g geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Maak alle groenten schoon. Spoel de bloemkool en de broccoli, verdeel ze in roosjes. Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Sto... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg0.5 broccoli0.5 bloemkoolpijnboompitten2 eieren4 el Crema Di Parmigiano Reggiano2 dl melk1 el Parmesan dipperkruiden1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze in stervormpjes, verwijder het overschot aan deeg. 2. Klop in een... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)50 g spekblokjes1 citroen (sap)300 g schorseneren6 spruitjes1 bloemkool4 eieren1 el maïszetmeel200 g emmentaler200 ml room200 g zure room4 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder strom... bekijk recept »
Voor 4 personen:[list] 250 gr. broccoli 200 gr. peultje 200 gr. tomaat, ontvelde 200 gr. spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes 100 gr. grotchampignon 6 stengels bleekselderij 0.5 stuk bloemkool 2 stuks uien 1 stuk paprika, rode 2 el. citroensap Zo... bekijk recept »
500 GR. KIPFILET OLIJFOLIE 1 KNOFLOOKTEENTJE 1 UITJE 200 GR. BLOEMKOOL 100 GR. DOPERWTEN TOMATENPUREE 1 LAURIERBLAD 1 PAPRIKA 250 GR. RIJST 100 GR. GEPELDE GARNALEN KRABVLEES[b:7351a11b3f]Bereidingswijze[/b:7351a11b3f]: VERHIT 4 EL. OLIJFOLIE EN BAK... bekijk recept »