1000 recepten met bloemkool
- 1 bloemkool - 2 witten van prei - 2 eidooiers - 400 ml kalfsfond - 1,5 dl room - 1,5 eetl. bloem - 1 eetl. boterSmelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven. Bestrooi met de bloem en roer om. Voeg... bekijk recept »
600 g bloemkool 200 g sperziebonen 4 aardappelen (Nicola) 1/2 soeplepel kurkumapoeder 250 ml volle yoghurt 2 soeplepels vers geraspte en gedroogde kokosnoot 200 g worteltjesKuis de wortelen en snij ze in fijne rondjes. Kuis de bloemkool en verdeel ze... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 varkenshaasjes Potje reuzel 4 eetlepels gemengde pickels (uitjes, worteltjes, bloemkool...) 2 eetlepels verse piepkleine roosjes bloemkool (facultatief) 2 sjalotjes Glas witte wijn Glas room Peper en zoutSnijd het varkenshaasje in ... bekijk recept »
200 gram peultjes 6 stengels bleekselderij 1/2 bloemkool 250 gram brocoli 100 gram champignons 200 gram ontvelde tomaten 2 uien 1 paprika rood of geel 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram in blokjes gesneden ham 2 eetlepels citroensap zout en pe... bekijk recept »
1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldslaBereiding: De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Af... bekijk recept »
300 g bladerdeeg 1 bloemkool 6 sneetjes spek (gerookt) 4 eieren 1 dl melk (halfvol) 0.5 dl room 150 g kaas peper zout nootmuskaatDe spekblokjes kort aanbakken zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Uit de pan nemen. De in kleine roosjes gesned... bekijk recept »
1 kleine bloemkool (in roosjes) 1 grote aardappel (geschild en in blokjes) 2 kippenbouillontabletten 4 plakken rauwe ham 125 ml creme fraicheIn ruime pan bloemkoolroosjes en aardappelblokjes met 750 ml water aan de kook brengen. Bouillontabletten... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 bloemkool ui creme freche 50 gram geraspte kaas rozemarijn (naar smaak) zout en peper 6 velletjes bladerdeeg. ontbijtspek rondKook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 fijng... bekijk recept »
350 g rundvleesreepjes 1 tl Provencaalse kruiden 1 tl cajunkruiden 1 kg aardappelen 1 bloemkool 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 4 eieren 3 dl slagroom 1 dl melk 200 g brie zout peper Vlees met Provencaalse en canjunkruiden bestrooien. Vlees mengen met... bekijk recept »
6 dl kokosmelk (blik) 6 dl groentebouillon (tablet) 3 teentjes knoflookfijngesneden 3 cm verse gemberwortelfijngesneden 2 stengels serehin stukjes 2 djeroek proefblaadjesin reepjes 3 rode pepersfijngesnedenzaadjes verwijderd 1 eetlepel zonnebloemolie... bekijk recept »