1000 recepten met bloemkool
Halve bloemkoolwater1 liter melk60 gram boter60 gram bloem2 a 3 blokjes maggipeperzoutnoodmuskaatoregano Smelt de boter in een pan en doe de bloem er bij. Roer dit goed door elkaar en voeg daarna een beetje van het kook vocht toe en roer dit weer goe... bekijk recept »
Naar keuze: Kool broccoli bloemkool korianderblaadjes reepjes wortel fijngesneden oesterzwammen 250 gr pittige tempe (biologische winkels) Saus: Meng 1,25 dl milde chilisaus met 4 el ketchup. Leg in een stomer of stoommandje een combinatie van kool, ... bekijk recept »
430 ml water 410 gram ongezouten tomaten uit blik 4 kleine aardappels in vieren gesneden a 400 gram 375 gram broccoli fijngesneden 300 gram bloemkool fijngesneden 2 wortels fijgesneden a 240 gram 4 kleine gele pompoenen gehalveerd a 200 g 1 ui... bekijk recept »
50gr boter2 grote of 4 kleine preien alleen het lichtgekleurde deel in ringetjes gesneden1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden1 steel bleekselderij in boogjes gesneden8 dl bouillon1 middel grote bloemkool in roosjes verdeeld3 dl slagroomz... bekijk recept »
650 gram bloemkool een halve liter groentenbouillon 150 gram gerookte zalm 25 cl slagroom 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij peper en zout uit de molen Haal de bloemkool los in zeer kleine roosjes en doe hiervan 500 gram 5 minute... bekijk recept »
2 grote of 3 kleine witloofstronkjes 1 blikje mais mexicano (of natuur) 1/4 rode paprika 250 g gezouten spek ca. 100 g rauwe bloemkool 2 grote plakken jonge Hollandse kaas 2 soeplepels magere yoghurt 2 soeplepels knoflookmayonaise eventueel een 5-tal... bekijk recept »
400 gram bloemkoolroosjes - 2 el boter - 4 dl kippenbouillon (van tablet) - zoutpeper - nootmuskaat - 1 dl slagroom - 3 el witte wijn - 1 plakje gerookte zalm Verhit de boter en bak de bloemkool hierin ? 2-3 minuten op zacht vuur . Voeg de bouillon e... bekijk recept »
7-8 aardappelen (om puree van te maken) 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest) 1 bloemkool (bijna gaar) 400 gr. gehakt Kerriepoederpeperzout 200 gr. kaas (geraspt) 400 ml kaassaus Zet de oven aan. Doe de puree langs de rand in de ovenschool. Do... bekijk recept »
500 gr kalfslappen1 uitje1 teentje knoflook2 el. tijm1 dl appelsap1 dl room100 gr broccoli100 gr bloemkool2 bospeentjes2 tomaten1/3 rode peper1 el tomatenpuree1 dl kippenbouillon1 pakje lasagnabladenzout en witte peper Breng het vlees op smaak met zo... bekijk recept »
Een halve bloemkool 3wortelen 2 magere bouillonblokjes anderhalve liter water 1 koffielepeltje curriepoeder Alles koken en mixen bekijk recept »