Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Gehakt-groentecurry

1 ei 3 eetlepels paneermeel 1 zakje Tikka Masala-pasta (80 g) 500 g rundergehakt 3 eetlepels olie 1 grote uigrofgesnipperd 350 g bloemkoolin roosjes 300 g broccoliin roosjes 250 g vastkokende aardappelsgeschild en in blokjes 250 ml vleesbouillon... bekijk recept »

Bloemkoolcurry

5 el olijfolie3 bosuitjes (in ringetjes)1 bloemkool (in roosjes)500 gr aardappels (in blokjes)1 spaans pepertje (in ringetjes)1 el (verse) gember (geraspt)1 el (verse) laos (geraspt)1 el (verse) kurkuma (geraspt) ALS NIET VERS VERKRIJGBAAR IS DAN VAN... bekijk recept »

Gobi Mussalam

400 gram aardappels400 gram bloemkoolzout naar smaak75 gram ghee1 ui fijn gesneden6 tenen knoflook uit de knijperhalf ons verse gember geschild en uit de knijper2 tl korianderzaad1 tl zwarte uienzaad=kajinji ( Hindu/Surinaamse toko)3/4 tl kurkuma1/2 ... bekijk recept »

Hollandse Pastaschotel

250 g. magere rookworstkleine bloemkool3 tomaten2 uien350 g. penneolie3 knoflooktenen1 1/2 tl chilipoeder2 dl slagroomzoutpeper100 g. geraspte belegen kaas Verhit de olie in de wok en roerbak de ui en de uitgeperste knoflook +/- drie minuten. Voeg da... bekijk recept »

Stoofpot Op Zijn Spaans

500 gram rundvlees peper zout 50 gram boter 2 uien 2 teentjes knoflook bouillon 300 gram wortels 1 bloemkool 2 paprika's 300 gram doperwten 300 gram sperzieboontjes. Snijd het vlees in dobbelstenen, strooi er peper en zout over. Verhit de ... bekijk recept »

Anjovispate Met Crudites

Pate: 225 gram anjovis uit blik4 eetlepels olijfolie60 gram Bel Paese90 gram ontpitte zwarte olijven2 eetlepels kappertjes1 eetlepel Franse mosterd1 theelepel peperkorrels. Crudites: komkomerselderijworteltjeslente-uitjesradijsjesrode en gele paprika... bekijk recept »

Kwark-tonijndip

140 gram tonijn (blikje) 200 gram magere kwark peper zout enkele druppels tabasco vers bieslook 1/2 struik bleekselderij 1 gele paprika 1 rode paprika 200 gram bloemkool. Giet de tonijn af en vermeng hem met de kwark. Klop het mensgel in een ... bekijk recept »

Gefrituurde Bloemkoolroosjes

1 bloemkool (ong. 1 kg)1 ei1/8 l droge witte wijn2 cl anijslikeur100 g bloemolijfolie om in te friturenzoutversgemalen peper De bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In een grote pan 2 l water met zout aan de kook brengen en hierin de... bekijk recept »

Groenten Camemberttaart Met Cashewnoten

6 velletjes bladerdeeg300 gram broccoli of bloemkool1 preiolie3 eierenpeperketjap1 dl slagroomwat verse bieslook (ca.12 sprietjes) 100 gram Cashewnoten250 gram Camembert. Bladerdeeg ontdooien. Snijd roosjes van broccoli of bloemkool en snijd stronkje... bekijk recept »

Maiskoekjes

1 blik maiskorrels (inh. 300 g) 300 gr kleine stukjes bloemkoolzo groot als maiskorrels 100 g zelfrijzend bakmeel 1 ei (M) 1 ? dl melk 1 volle el gesnipperde bladselderij (of bieslook) enkele druppels tabasco of 1 tl sambal zoutpeper olie of boter L... bekijk recept »

Pagina 87 van 100