1000 recepten met bloemkool
1 ei 3 eetlepels paneermeel 1 zakje Tikka Masala-pasta (80 g) 500 g rundergehakt 3 eetlepels olie 1 grote uigrofgesnipperd 350 g bloemkoolin roosjes 300 g broccoliin roosjes 250 g vastkokende aardappelsgeschild en in blokjes 250 ml vleesbouillon... bekijk recept »
5 el olijfolie3 bosuitjes (in ringetjes)1 bloemkool (in roosjes)500 gr aardappels (in blokjes)1 spaans pepertje (in ringetjes)1 el (verse) gember (geraspt)1 el (verse) laos (geraspt)1 el (verse) kurkuma (geraspt) ALS NIET VERS VERKRIJGBAAR IS DAN VAN... bekijk recept »
400 gram aardappels400 gram bloemkoolzout naar smaak75 gram ghee1 ui fijn gesneden6 tenen knoflook uit de knijperhalf ons verse gember geschild en uit de knijper2 tl korianderzaad1 tl zwarte uienzaad=kajinji ( Hindu/Surinaamse toko)3/4 tl kurkuma1/2 ... bekijk recept »
250 g. magere rookworstkleine bloemkool3 tomaten2 uien350 g. penneolie3 knoflooktenen1 1/2 tl chilipoeder2 dl slagroomzoutpeper100 g. geraspte belegen kaas Verhit de olie in de wok en roerbak de ui en de uitgeperste knoflook +/- drie minuten. Voeg da... bekijk recept »
500 gram rundvlees peper zout 50 gram boter 2 uien 2 teentjes knoflook bouillon 300 gram wortels 1 bloemkool 2 paprika's 300 gram doperwten 300 gram sperzieboontjes. Snijd het vlees in dobbelstenen, strooi er peper en zout over. Verhit de ... bekijk recept »
Pate: 225 gram anjovis uit blik4 eetlepels olijfolie60 gram Bel Paese90 gram ontpitte zwarte olijven2 eetlepels kappertjes1 eetlepel Franse mosterd1 theelepel peperkorrels. Crudites: komkomerselderijworteltjeslente-uitjesradijsjesrode en gele paprika... bekijk recept »
140 gram tonijn (blikje) 200 gram magere kwark peper zout enkele druppels tabasco vers bieslook 1/2 struik bleekselderij 1 gele paprika 1 rode paprika 200 gram bloemkool. Giet de tonijn af en vermeng hem met de kwark. Klop het mensgel in een ... bekijk recept »
1 bloemkool (ong. 1 kg)1 ei1/8 l droge witte wijn2 cl anijslikeur100 g bloemolijfolie om in te friturenzoutversgemalen peper De bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In een grote pan 2 l water met zout aan de kook brengen en hierin de... bekijk recept »
6 velletjes bladerdeeg300 gram broccoli of bloemkool1 preiolie3 eierenpeperketjap1 dl slagroomwat verse bieslook (ca.12 sprietjes) 100 gram Cashewnoten250 gram Camembert. Bladerdeeg ontdooien. Snijd roosjes van broccoli of bloemkool en snijd stronkje... bekijk recept »
1 blik maiskorrels (inh. 300 g) 300 gr kleine stukjes bloemkoolzo groot als maiskorrels 100 g zelfrijzend bakmeel 1 ei (M) 1 ? dl melk 1 volle el gesnipperde bladselderij (of bieslook) enkele druppels tabasco of 1 tl sambal zoutpeper olie of boter L... bekijk recept »