1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool, in roosjes1 bosje munt, fijngehakt1 bosje koriander, fijngehakt3 lente-/bosuitjes, in ringetjes1 rode paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes250 gram surimi, in stukjes2 teentjes knoflook, fijngehakt4 centimeter gemberwortel, geschil... bekijk recept »
1 l groentebouillon (van tablet)1 eetl. saffraanpoeder of een envelopje saffraan50 ml olijfolie1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt of fijngewreven150 g broccoli, in kleine roosjes150 g bloemkool, in kleine roosjes200 g gerookte forel, in reepjes... bekijk recept »
350 g rundergehaktzoutversgemalen peper2 eetl. olijfolie of 25 g boter2 uien, grof gesnipperd1 kleine bloemkool, in roosjes250 g winterwortel, in plakjes of in blokjes250 g prei, in ringen2 stengels bleekselderij, in boogjes of stukjesmespunt cayenne... bekijk recept »
400 g in blokjes gesneden wortelen300 g schoongemaakte boontjes in stukjes van 3 cm200 g bloemkool in roosjes10 g boter250 g schoongemaakte cantharellen1/2 bosje peterseliezoutpeper2 sneden wit brood zonder korst geweekt in 6 eetlepels melk3 eieren15... bekijk recept »
Voor de pangratatto: 2 flinke handvol broodkruim van oudbakken boerenbrood, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie, 2 mespunten chilivlokken. Voor de risotto: 1 bloemkool van ongeveer 1 kg, 1.5 l kippenbouillon, 90 g boter, 30 ml olijfolie, 1 grote,fij... bekijk recept »
400 gr pasta (macaroni)400 gr tomaat (gepeld,blik)150 gr champignon1.25 dl room100 gr geraspte kaas100 gr boon (sperzie-,vers)60 gr pijnboompitten25 gr roomboter5 el olijfolie5 stuks wortel3 stengel bleekselder3 teentjes look1 rode paprika1 gele papr... bekijk recept »
Voor 6 à 8 personen: 500 g staartvis (diepvries) 1/4 bloemkool 6 jonge worteltjes 2 bolletjes kervel (diepvries) 6 cm verse gember 250 g mascarpone 2 eetl. boter nootmuskaat peper en zoutLaat de staartvis oppervlakkig ontdooien zodat u de stukken in ... bekijk recept »
1 kleine bloemkool(of 500 g bloemkoolroosjes)2 koppen paprikareepjes (diepvries)2 aardappelen2 eetl. mascarpone1 ui1 eetl. boter1,5 L kippenbouillon(3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)peterseliepeper en zout(35 min.) - Laat in een grote kookpan d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 varkenskoteletten 1 bloemkool 2 lente-uitjes boter peper en zout. Voor de picklessaus: 2 dl bruine jus 2 eetlepels room 2 à 3 eetlepels picklesKook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet. B... bekijk recept »
1 kilo kleine groene augurken 1 kleine bloemkool 1 kilo jonge worteltjes 750 gram sjalotten 30 gram zout 3/4 liter witte azijn 2 theelepels zout 3/8 liter water 3 eetlepels suikerWas de augurken droog ze aff en wrijf ze goed in met de 30 gram zout,do... bekijk recept »