Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Varkensmignon Blackwell

20 verse zilveruitjes 1/4 komkommer 1/8 bloemkool 4 varkenshaasjes van ca 160 gr elk Boter 1/2 dl witte wijn 1 dl vleesbouillon 2 dl room 2 el pickles 1 el gehakte peterselie Zout Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en pel ze Kook... bekijk recept »

Landbouwerssoep

200 gr spek 2 uien 2 wortelen 1 preistengel 1 witte selder 200 gr erwten 200 gr prinsessenboontjes 1/4 bloemkool 5 liter kippenbouillon 4 tomaten Kervel Peterselie Kruidentuiltje Versnipper de ui en snijd het spek in dobbelsteentjes Maak driehoekjes... bekijk recept »

Roerbakschotel met Quornschnitzel

3 sjalotjes of kleine uitjes bakboter of -margarine Olie 1 zak aardappelballetjes (Avico) 250 gr worteltjes 1 kleine of halve bloemkool 250 gr verse of diepvries dop- of tuinerwten 1 pakje Pan & Oven Grove mosterd Bieslook Peterselie Verse munt 4... bekijk recept »

Groenteterrine

400 g in blokjes gesneden wortelen300 g schoongemaakte boontjes in stukjes van 3 cm200 g bloemkool in roosjes10 g boter250 g schoongemaakte cantharellen1/2 bosje peterseliezoutpeper2 sneden wit brood zonder korst geweekt in 6 eetlepels melk3 eieren15... bekijk recept »

Bloemkoolrisotto Met Spicy Pangrattato

Voor de pangratatto: 2 flinke handvol broodkruim van oudbakken boerenbrood, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie, 2 mespunten chilivlokken. Voor de risotto: 1 bloemkool van ongeveer 1 kg, 1.5 l kippenbouillon, 90 g boter, 30 ml olijfolie, 1 grote,fij... bekijk recept »

Macaroni Primavera

400 gr pasta (macaroni)400 gr tomaat (gepeld,blik)150 gr champignon1.25 dl room100 gr geraspte kaas100 gr boon (sperzie-,vers)60 gr pijnboompitten25 gr roomboter5 el olijfolie5 stuks wortel3 stengel bleekselder3 teentjes look1 rode paprika1 gele papr... bekijk recept »

Nootjes van staartvis onder gembergratin

Voor 6 à 8 personen: 500 g staartvis (diepvries) 1/4 bloemkool 6 jonge worteltjes 2 bolletjes kervel (diepvries) 6 cm verse gember 250 g mascarpone 2 eetl. boter nootmuskaat peper en zoutLaat de staartvis oppervlakkig ontdooien zodat u de stukken in ... bekijk recept »

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

1 kleine bloemkool(of 500 g bloemkoolroosjes)2 koppen paprikareepjes (diepvries)2 aardappelen2 eetl. mascarpone1 ui1 eetl. boter1,5 L kippenbouillon(3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)peterseliepeper en zout(35 min.) - Laat in een grote kookpan d... bekijk recept »

Varkenskoteletten met picklessaus

Voor 4 personen: 4 varkenskoteletten 1 bloemkool 2 lente-uitjes boter peper en zout. Voor de picklessaus: 2 dl bruine jus 2 eetlepels room 2 à 3 eetlepels picklesKook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet. B... bekijk recept »

Mixed pickles

1 kilo kleine groene augurken 1 kleine bloemkool 1 kilo jonge worteltjes 750 gram sjalotten 30 gram zout 3/4 liter witte azijn 2 theelepels zout 3/8 liter water 3 eetlepels suikerWas de augurken droog ze aff en wrijf ze goed in met de 30 gram zout,do... bekijk recept »

Pagina 89 van 100