Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Zoete aardappel en vijg

1 kg zoete aardappel 1 rode peper 3 takjes rozemarijn (alleen de naadjes) 1 el olijfolie knoflook/chilipeper (flesje 250 ml, AH Excellent) 100 g spekreepjes (bakje 200 g, AH puur&eerlijk biologisch) 2 verse vijgen (of ge... bekijk recept »

Roomsoep met rivierkreeftjes

1 pak Soup it! room (basissoep ` 1 liter) 3 bosuitjes 1 bakje rivierkreeftjes (100 g) 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook (pakje ` 125 g) 3 eetlepels witte vermout1. Soep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Bosuitjes scho... bekijk recept »

Vissoep met tonijnstokbrood

1 voorgebakken stokbrood met kruidenboter (175 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 3 bosuitjes 3 blikken romige vissoep (a 400 ml) 1 blikje tonijn in water (185 g) 1 pakje verse roomkaas (100 g)1. Oven op 180 °C voorve... bekijk recept »

Gegrilde zeebaars met limoen

2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 50 g boter 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine ringen) 1 schaal zeebaars ((350 g)*)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in de le... bekijk recept »

Chinees varkensvlees met ananas

½ ananas (geschild) 2 groene paprika's (in parten) 4 el bloem 2 tl gemalen kaneel 2 schaaltjes varkenshaas ((a ca. 250 g), in dunne plakken) 4 el zonnebloemolie 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine stukken)1. Snij... bekijk recept »

Kipspiesen met knoflookbrood

1 blikje ananasschijven (op siroop, 234 g) 50 ml ketjap 1 teentje knoflook 1 rol knoflookbrooddeeg (340 g) 1 schaal kipfilet (ca. 375 g) 3 bosuitjes 3 tomaten 3 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel azijn 1 zak ijsbergsla&... bekijk recept »

Romige mosselsoep met bosui en dille

1 kg mosselen 500 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml witte wijn 2 eetlepels olie 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 stengels bleekselderij (in dunne boogjes) 125 ml crème fraîche 1 zakje verse dille ((15 g) fijngesneden... bekijk recept »

Romige bosuitjessoep

1 el boter 250 g aardappelen (kruimig, in blokjes) 4 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in ringetjes) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 125 ml slagroom 1 tl nootmuskaat (gemalen) 2 el verse peterselie (plat (schaalt... bekijk recept »

Rijkgevulde noedelwokschotel

248 g woknoedels 350 g kipfilet 1 teen knoflook 4 el sojasaus 2 rode paprika's 1 paksoi 3 bosuien 2 el wokolie1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook erboven en schep... bekijk recept »

Pompoenkoekjes

1/2 pompoen (a ca. 1 kg) 3 aardappelen (iets kruimig, geschild) 200 g pinda's (ongezouten, grof gehakt) 2 zakjes bosui ((a 3 stuks), in ringetjes) 1 mespunt gemalen komijn (djinten) 70 g boter (gesmolten) 1 ei&nbs... bekijk recept »

Pagina 33 van 100