Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Surf- en turfspiesjes

20 reuzengarnalen (ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid) 1/2 verse ananas (schoongemaakt) 4 el basilicum ((bakje 15 g), blad fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden) 4 el olijfolie extra vierge 250 g va... bekijk recept »

Couscoussalade met gegrilde nectarines

½ tuinkruidenbouillontablet 260 ml kokend water 200 g viergranencouscous 30 g saladepijnboompitten 3 nectarines (gewassen) 6 el olijfolie 3 bosuitjes 1 limoen (schoongeboend) 15 g munt 1 venkelknol 40 g rucola1. Laa... bekijk recept »

Makreelcrostini

1 ciabatta (voorgebakken brood 250 g) 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 3 bosuitjes 2 blikjes makreelsnack in tomatensaus (a 200 g) 1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Brood afbakken volgens gebruiksaanwijzin... bekijk recept »

Rode poon met gestoofde sperziebonen

600 g sperziebonen 1  rode peper 1  ui 1 el boter Gestoofde sperziebonenBreng een pan water met een beetje zout aan de kook.Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, breek de sperziebonen doormidden en kook de ze in circa 5 minu... bekijk recept »

Krieltjes en courgette

1½ zak krieltjes ((pondje kriel, a 500 g), schoongeboend) 2 courgettes 6 tenen knoflook (ongepeld) 4 el olijfolie 2 el zeezout (grof) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel... bekijk recept »

Stamppot van prei en makreel

1 kg aardappelen (geschild) 2 preien 2 gerookte makrelen (a 400 g) 150 ml halfvolle melk 25 g boter 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 1 zak rucola (sla, 75 g) 2 el olijfolie extra vierge1. Kook de aardappelen in 2... bekijk recept »

Sojasaté met meergranenrijst en paksoi

750 g tofu 2 stengels sereh 4 cm verse gember 2 tenen knoflook 6 el arachideolie 2 rode pepers 150 ml sojasaus 280 g meergranenrijst 2 paksoi 2 bosuitjes1. Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hie... bekijk recept »

Gewokte groente

300 g basmatirijst 4 el olijfolie 2 rode uien (in ringen) 1 schaal shoarmareepjes (ca. 400 g) 1 teen knoflook (uitgeperst) 1 tl oregano (potje 10 g) 1 rode paprika (in dunne reepjes) 1 groene paprika (in du... bekijk recept »

Vis met curry en yoghurtraita

300 g basmatirijst (zak a 1 kg) 1 eetlepel Indiase currypasta (mild (pot a 283 g)) 1 blik kokosmelk (400 ml) 300 g pangasiusfilet 2 eetlepels zonnebloemolie 1/2 komkommer 1/2 rode kool 1 bakje Griekse yoghurt (0% (15... bekijk recept »

Roggebrood met Hollandse nieuwe

1 bosui 2 Hollandse Nieuwe (haringen) 2 el kappertjes 250 g aardappelsalade 250 g Fries roggebrood 1 bakje tuinkers1. Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Snijd de haringen in kleine blokjes. 2. Meng de bosui en haring samen met de kappe... bekijk recept »

Pagina 34 van 100