Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

In limoen gemarineerde kip

3 limoenen 1 el vloeibare honing 2 el sojasaus (flesje a 250 ml) 400 g kipfilet 1 komkommer 300 g pandanrijst 1 bosje radijs 1 zakje bosui (3 stuks) 20 g boter 4 el sesamzaad1. Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de ... bekijk recept »

Oosterse bonen

600 g sperziebonen (schoongemaakt) 4 el atjar tjampoer (potje 350 g) 2 el zoete chilisaus 1 bosuitje1. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Giet de bonen af en schep er de 4 el atjar tjampoer en 2 el chilisaus door. Warm de gr... bekijk recept »

Gevulde paprika

4 rode paprika's 2 gele paprika's 1 teen knoflook 1 bosui ½ el paprikapoeder 4 el olijfolie 300 g witte kaas (pak 200 g) 1 el gedroogde oregano1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 min. t... bekijk recept »

Vispakketje van de barbecue

4 tilapia filetsPeper en zout 1 citroen4 eetl mosterd dille dressing1 bosje bosuiBestrooi de vis met peper en zout en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel ongeveer 1 eetl van de mosterd dille dressing over de vis. Snijd de citroen in plakjes e... bekijk recept »

Kip hoisin met oesterzwam en bosui

160 g Go-Tan Han's Daily wok chicken hoisin 250 g Go-Tan bio egg noodles 2 el wokolie 400 g kipfilet 100 g winterpeen 1 rode paprika 150 g oesterzwammen 125 g taugé 1 bosuitje1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verp... bekijk recept »

Stoofpot van okra uit Jamaica

500 g okra's 2 tl azijn 1  limoen 400 g spek 1  ui 2 teentjes knoflook 1  groene paprika 2  tomaten 125 g varkensfiletlap 125 ml tomatensaus 500 ml kippenbouillon 1  groene bakbanaan St... bekijk recept »

Vietnamese groenteomeletjes

6 eieren 1 eetlepel vissaus (flesje a 250 ml) 1/2 limoen (geperst) 1 eetlepel bruine basterdsuiker 3 eetlepels olie 1 bosuitje (zakje a 3 stuks) 1/2 komkommer (in dunne reepjes) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g... bekijk recept »

Karbonades met zeezout en blonde linzen

2 teentjes knoflook 8 jeneverbessen 3 theelepels gedroogde tijm 2 theelepels grof zeezout (versgemalen) zwarte peper 4 eetlepels olijfolie 4 ribkarbonades (a ca. 150 g) 1 ui 1 kleine winterwortel 1 rode paprika 3 bosuitjes ... bekijk recept »

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

50 g mihoen (rijstnoedels, pakje 250 g) 2 sinaasappels ½ el vissaus 4 el zoete chilisaus 15 g koriander 1 bosuitje 75 g waterkers (bakje) 12 mantelschelpen (diepvries, ontdooid)1. Bereid de noedels volgens de aanwijz... bekijk recept »

Soep met bosui en surimi

2 zakjes lente ui-crème soep (a 63 g) 1 schaaltje surimi naturel (170 g) 6 bosuitjes 1 eetlepel zonnebloemolie 4 sneetjes casino witbrood1. Soep bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Surimi in de lengte in reepjes snijden. Bosuitjes ... bekijk recept »

Pagina 36 van 100